Валентин Захариев: Не съм лъжец и измамник

13998
Валентин Захариев: Не съм лъжец и измамник
"Скритите задължения в "Кремиковци" ги направи държавата, а не аз

"Не, не съм лъжец и не съм измамник". Това заяви днес в предаването "Нека говорят" по бТВ ръководителят на "Горубсо Мадан" Валентин Захариев.

Според него "съмненията, че източваме предприятието" не почиват на нищо сериозно. "ОЦК - как можем да го източваме при условие, че то е само 90% наше. Дали сме 22 милиона евро в ОЦК за водене на екологична политика", поясни Валентин Захариев.

На въпрос на водещата Диана Любенова дали предприятието работи на загуба, Захариев призна, че това наистина е така, защото през последните няколко години цените на металите в световен мащаб са паднали. И поради това е съвсем нормално, според него, да има известно забавяне на заплатите. Но "полагаме много усилия аз и моите колеги да намерим пари за заплати", подчерта Захариев.

Той категорично отхвърли твърденията на работещите в комбината, че ръководството им дължи по 4-5 или 6 заплати. "Няма такова нещо. Не дължим пари за 6 месеца", категоричен бе Захариев.

Дянков даде ултиматум на Валентин Захариев до петък да изплати заплатите в ГОРУБСО

Финансовият министър Симеон Дянков е дал ултиматум на собственика на ГОРУБСО-Мадан Валентин Захариев до петък да изплати заплатите на р...

"Какво значи скрити задължения?", попита Захариев на въпроса на водещата Диана Найденова защо ръководството на компанията е крило до последния момент "скрити задължения" за 14-15 милиона евро.

"Скритите задължения в "Кремиковци" ги направи държавата, а не аз. Аз купих "Кремиковци" за 1 долар плюс 640 милиона лева задължения", изтъкна Захариев.

"В средата на февруари се опитаха да откраднат "Горубсо Мадан" на два пъти - в средата и в края на феввруари чрез Централния депозитар. За 60 000 лева искаха да вземат цялото предприятие", призна Валентин Захариев.

"Твърденията на Цвета Караянчева - депутатката от ГЕРБ, че съм източвал държавния резерв е лъжа, абсолютна лъжа", завърши интервюто Захариев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com