Варна стана свидетел на "пиратско нападение"

4950

Въоръжени пирати направиха опит да превземат търговски кораб във Варна. Това се случи по време на съвместна демонстрация на Военноморските сили, Морско училище и австрийска фирма, занимаваща се с охрана на кораби от пиратски нападения, предаде БГНЕС.

Демонстрацията е част от подготовката на търговското корабоплаване за защита от пиратски и терористични атаки. Учението е на Военноморските сили, съвместно с ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" и австрийската фирма "Асоциация за персонална защита и сигурност" (BSA - Bodyguard&Security Association), чийто основен предмет на дейност е подготовка на кадри за антипиратски действия на море.

Руските военни ще борят африканското пиратство

Отряд от кораби на руския Тихоокеански флот напусна Владивосток и се насочи към Африканския рог, където ще вземе участие в международна...

По време на учението бяха показани техники за защита при опит за абордаж от страна на лодка с пирати. Този тип пиратски нападения са особено характерни за Аденския залив и Сомалия, където пиратството е доходоносен бизнес. Там се случва много често кораби да бъдат отвличани и след това връщани срещу откуп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com