Варнеските култура и туризъм ще се рекламират взаимно

10158
Варнеските култура и туризъм ще се рекламират взаимно

Културата и туризмът във Варна ще се рекламират взаимно, съобщи Петел.

Варна отново ще се рекламира като туристическа дестинация с помощта на културата. Как точно ще бъде реализирана тази идея тепърва ще се обсъжда съвместно от комисиите в общинския съвет. Председателката на помощния орган по туризма към местния парламент Снежана Донева обаче беше категорична, че интересът към щандовете на Варна и на България на международните туристически борси никога не е бил толкова голям, колкото когато там са се появявали артистите от варненския куклен театър или ансамбъла на Нешка Робева.

Свлачище се активира във Варна

Свлачище се активира във Варна, съобщи БГНЕС. Въпросното свлачище се намира на ул. "Розова долина" в квартал "Аспарухово".  Всичк...

Същата позиция зае и председателката на комисията по култура Даниела Димова. Съветничката от ГЕРБ постави акцент не само към привличането на туристи, но и на популяризирането на кандидатурата ни за Европейска столица на културата чрез участието ни в международните ваканционни борси. В тази връзка, логото на инициативата трябва да присъства задължително на всички рекламни материали, с които ще бъдат привличани чуждестранни летовници.

Тези идеи са залегнали в основата на новия бюджет на общината в частта му, която се финансира със средства от туристическия данък. Половината от парите от туристическия данък обаче ще бъдат вложени в ремонти на улици, подлези тротоари и бордюри.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com