Видео в YouTube дава авторски поглед към историята на провокаторите

6542

Има ли платени провокатори, които се опитват да се внедрят в #ДАНСwithme и да тласнат гражданския протест в посока, която да доведе до брутална и дори кървава развръзка?

Този въпрос отдавна мъчи обществото, а дори и вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че има „малки и добре организирани групи от провокатори”.

Отвоюването на държавата продължава

Мисленето, говоренето и действията на всички тези люде, самопроизвели се и самообявили се за политически елит на страната ни изглеждат ...

Кои са тези хора – пуснато от неизвестен автор видео в YouTube показва интересна картина. В него човек, който ходи на контрапротеста в подкрепа на Пламен Орешарски и правителството пред НДК, след това се появява на #ДАНСwithme. Според информация на Offnews до този човек са застанали двама от „лидерите” на февруарските протести – Йордан Бонев и Бисер Миланов, по прякор Петното.

Протестиращият пред НДК в подкрепа на Орешарски получава плакат с надпис „Супернаглите”. Транспарантът всъщност е снимка на бившия премиер Бойко Борисов и бившия вицепремиер Цветан Цветанов, а демонстрантът се включва в #ДАНСwithme.  Той може лесно да бъде разпознат по черната тениска с надпис RAKIA и е един от най-активните в сблъсъка край Народното събрание на 11 юли вечерта, когато демонстранти опитаха да премахнат загражденията около сградата на парламента.

Във видеото е показано още как главният изпълнителен директор на ТВ7 Николай Бареков говори с няколко души, един от които е представител на движението „Силна България” – с тениска на райета, сини дънки и посребрена по слепоочието коса. Същият човек беше първият изведен с полиция от #ДАНСwithme в самото начало на протестите, когато други протестиращи го посочиха като провокатор. При заснемането на разговора на Бареков с въпросните господа дама със синя блуза забелязва камерата и се опитва да даде сигнал на хората да се дръпнат. Този разговор беше показан и в „Господари на ефира”.

В самият клип няма директни и твърди доказателства, че въпросните провокатори са организирани и платени от управляващите или кръгове, близки до тях, но според автора на видеото това е така.

Шамара протестира пред къщата на Борисов: Да се държи като мъж и да работи

След като вчера взе активно участие в контрапротеста пред НДК, в защита на настоящото правителство, рапърът Мишо Шамара днес бе сред пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com