ВМРО към Плевнелиев: Не забравяйте откъде идва родът Ви!

7160
ВМРО към Плевнелиев: Не забравяйте откъде идва родът Ви!
ВМРО поиска от президента повече стратегическа политика и дългосрочни цели пред България

ВМРО призова Росен Плевнелиев да бъде президент на всички българи по света и да не забравя, че самият той произхожда от род на бежанци.

Фамилията на Плевнелиев идва от българското село Плевня, близо до Драма в Беломорието. Днес селото е в Гърция и е със сменено име.

Реакции след клетвата на Плевнелиев

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев оцени речта на новия президент като балансирана . "Личеше стремеж към о...

ВМРО се обърна към Плевнелиев с призив за повече стратегическа политика и дългосрочни цели пред България, както и за грижа за българската общност по света.

От българското национално движение напомнят на новия президент, че изборите, в които той победи, са в значителна степен дискредитирани. Затова и Росен Плевнелиев ще трябва да положи двойни усилия - за да убеди българите, че е правилната фигура за президент на страната ни.

Задачата му става още по-сложна в контекста на неохотата, с която той прие кандидатурата за президент и на фона на краткия му политически стаж.

ВМРО изпрати на новия президент проекта си за национална демографска стратегия „България 2050".

Ето и пълният текст на писмото до новия президент:

Сидеров обясни цирка в НС: Защитихме достойнството на България!

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се обясни за днешното цирково шоу в Народното събрание. Припомняме, че церемонията по полагане на кле...

Уважаеми господин Плевнелиев,

Като Ви честитим встъпването в длъжност, Ви призоваваме във Вашите усилия да не забравяте българската общност по света. Към нея българската държава е длъжник.

Бъдете президент на всички българи по света! Не забравяйте, че Вашият род е род на български бежанци. Род на хора, пострадали заради българското си име.

Уважаеми господин президент, отминалите избори бяха дискредитирани. Затова и сега се налага да положите двойни усилия - за да убедите българите, че сте правилната фигура за президент на страната ни.

Задачата Ви не е лека - в контекста на неохотата, с която приехте кандидатурата за президент и на фона на краткия Ви политически стаж.

Речта на Росен Плевнелиев била тюрлю гювеч

След критиките на политолози към Георги Първанов тази сутрин, не бе пожален и новият държавен глава. Социологът Татяна Буруджиева опре...

Затова Ви пожелаваме на добър час в новата Ви длъжност - защото от днес Вие сте президентът на републиката и съсредоточавате уважението, очакванията и изискванията на българите.

В този момент България има нужда от ясни дългосрочни цели в своето развитие. На Вас се пада основна роля в изграждането на една национална стратегия. Основно място в нея трябва да намери волята за опазване на човешкия капитал на България.

Затова си позволяваме да изпратим и на Вас своя проект за демографска програма „България 2050".

Готови сме да бъдем полезни, според силите и възможностите си, във всяко начинание, което ще допринесе за извеждането на страната ни от днешното състояние на нравствен колапс и недостойно съществуване.

Успех, господин президент!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com