Вселенският патриарх ще посети България

3835
Вселенският патриарх ще посети България
Снимка: Thinkstock

По покана на Българския патриарх Неофит и Високопреосвещените синодални митрополити на 7 ноември т.г. на официално мирно посещение в България ще пристигне Негово Светейшество Вселенски патриарх Вартоломей с придружаваща го делегация на Вселенската Патриаршия. Това съобщиха от Светия Синод.

Историческата визита на Предстоятеля на посестримата първенствуваща Православна църква в Константинопол ще продължи до 10 ноември т.г. – включително.

На 8 ноември сутринта Вселенският патриарх и патриарх Неофит ще отслужат заедно литургия в храм-паметника „Св. Александър Невски". В 12.30 часа същия ден негово Всесветейшество Вартоломей ще се срещне с деца на загинали служители от системата на МВР. Той и негово Светейшество патриарх Неофит заедно ще благословят децата и ще се помолят за тях. Това също е без аналог, тъй като на 8 ноември е денят на Архангел Михаил - празникът на МВР.

Синодът разреши молебени и водосвети за партии и политици

Дни след извънредното си обръщение, в което Св.Синод обяви, че не иска повече бежанци в България, от там са се занимали с нова тема &nd...

На 9 ноември Вселенският патриарх ще получи в голямата зала на Българската академия на науките почетното научно звание доктор хоронис кауза, а по-късно през деня ще има среща „на четири очи" с президента Росен Плевнелиев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com