Всички 60 хипермаркета Kaufland в България се включват в инициативата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст

2791
Всички 60 хипермаркета Kaufland в България се включват в  инициативата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст
Снимка: Кауфланд

През 2020 г. Kaufland България се присъединява за пореден път към инициативата „Топъл обяд“ на Български Червен кръст (БЧК). Компанията ще позиционира дарителските кутии на БЧК във всеки от своите 60 хипермаркета в 34 града на страната, за да подкрепи хуманитарната организация в усилията й за набиране на средства по програмата. Вече 12-а поредна година клиентите на веригата подпомагат БЧК в осигуряването на безплатна храна в училище на нуждаещи се деца от уязвими семейства.

До 14 декември клиентите на Kaufland ще имат възможност отново да направят дарение в специално поставените за целта благотворителни кутии. В предходното издание на кампанията те успяха да съберат рекордните над 27 000 лева. Средствата от инициативата се предоставят за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители.

Стайко Кировски, управител на „Джем и Джем“ ООД: Домашното сладко „Брей!“ носи духа на българските традиции

В средата на 2020 г. Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ и така затвърди сво...

По информация на БЧК топлият обяд често се оказва единственият повод част от децата да посещават учебни занятия. Програмата успява да върне в класните стаи повече от 19 000 деца от цялата страна.

До момента в рамките на дългогодишното партньорство между Kaufland и БЧК търговската верига е съдействала за набирането на общо 411 065 лева по програма „Топъл обяд“. Тази година компанията и хуманитарната организация разшириха сътрудничеството си и в други области, като една от тях беше поставянето на контейнери за разделно събиране и рециклиране на дрехи и текстил на територията на редица хипермаркети Kaufland в страната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com