Захариева успокои, у нас няма да се признава "неутрален пол"

2229
Захариева успокои, у нас няма да се признава "неутрален пол"
Снимка: БГНЕС

Страната ни няма да променя Конституцията си и няма да признае т.нар. "неутрален пол", който е записан в Истанбулската конвенция, към която страната ни се присъедини на 21 април миналата година.

Това става ясно от отговор на правосъдния министър Екатерина Захариева до депутата от "Обединени патриоти" Николай Александров по темата.

Въпросният документ е Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба срещу насилието срещу жените и домашното насилие, известна още като Истанбулската конвенция (финалният ѝ текст е одобрен в Истанбул през 2011 г.).

Недоволство срещу конвенция, с която България може да признае "неутрален пол"

Българският парламент да не ратифицира Истанбулската конвенция, призовават от асоциация „Общество и ценности”. Според тях п...

Целта на конвенцията, която ще трябва да се ратифицира от българския парламент, е в националните законодателства на европейските страни да се въведат единни мерки срещу неспиращия проблем с насилието над жени и интимни партньори.

Проблемът на български и чужди традиционалисти е именно, че така държавата признава съществуването на
"неутрален пол" (на англ. – gender), отличаващ се от вродения биологичен пол (на англ. – sex), а оттам легитимира правото на самоопределяне на хората в ЛГБТ-общностите (лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални).

Множество организации обаче започнаха петиции, с които призовават българските депутати да не ратифицират документа. Именно това провокира въпроса на Александров.

Захариева обаче успокоява с отговора си, че дори след присъединяването на страната ни, признаването на "неутрален пол" няма да се случи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com