Закопчаха 14 футболни хулигани, сред тях и 31-годишна жена

2557
Закопчаха 14 футболни хулигани, сред тях и 31-годишна жена
В акцията участваха служители от СДВР, Първо и Шесто районно управление

Столични полицаи задържаха 14 футболни хулигани, сред които и 31-годишна софиянка, съобщиха от пресцентъра на МВР.

14 футболни хулигани бяха задържани тази сутрин при акция на столичната полиция и ще бъдат съдени по Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия. Специализираната полицейска операция по задържане на извършителите на противообществени прояви по време на футболните срещи от есента на миналата година започна рано сутринта и продължи до обяд. В акцията участваха служители от СДВР, Първо и Шесто районно управление.

В продължение на месец и половина служителите на реда работиха за установяване на футболните хулигани, които бяха разпознати с помощта на снимки, видеоматериали и свидетелски показания.

Сред задържаните е 31-годишната софиянка В.С., известна на полицията за хулиганство, два пъти осъждана от Софийски районен съд с две забрани за посещение на спортни мероприятия. По време на последното дерби „Левски-ЦСКА” дамата възпламенявала пиротехнически изделия и замеряла с тях длъжностните лица.

Седем от младежите са установени от полицаите за хулигански действия по време на футболната среща – А.П. на 25 години, А.В. на 23 години, Д.А. на 21 години и Д.Л. на 24 години, Л.Ц. на 22 години, Д.Т. на 18 години и 15-годишно момче. Те използвали опасни пиротехнически изделия и взривни устройства в секторите „Б” и „Г” на Националния стадион „Васил Левски”. Четирима от тях са криминално проявени, известни за хулигански прояви.

Сред задържаните са и тримата софиянци Й.Д. на 22 години, К.М. на 25 години и Н.Ц. на 21 години, които предизвикали и участвали в масово меле в сектор „Г” по време на мача „Левски-ЦСКА”. К.М. е известен на органите на реда за хулиганство, спортно хулиганство и притежание на дрога, а Н.Ц. е регистриран за хулигански прояви и нанасяне на средна телесна повреда. И тримата доскоро са изтърпявали забрани за посещение на спортни мероприятия.

Двама непълнолетни софиянци са задържани за използване на забранени пиротехнически изделия и замеряне на играчите с изпочупените от тях седалки по време на футболната среща ЦСКА-Лудогорец. 31-годишен плевенчанин бил задържан за същата проява по време на мача „Славия”-„ЦСКА”.

Тринадесет от хулиганите ще бъдат съдени още днес от Софийски районен съд, а един от непълнолетните ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Столичната полиция работи активно за установяване и на други спортни хулигани. Служителите на реда разполагат с конкретни данни и за запалянковци, нарушили забрани за посещение на футболни срещи, които могат да получат наказание „лишаване от свобода за срок от 1 до 3 години”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com