Засилен трафик на магистралите и към зимните курорти

924
Засилен трафик на магистралите и към зимните курорти
Снимка: БГНЕС

Министерствата на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта набелязаха превантивни мерки за безопасност във връзка с очакваното засилване на трафика в трите почивни дни около националния празник Трети март. Заради лошото време трите ведомства напомнят на шофьорите да подготвят автомобилите си за движение в зимни условия и да карат изключително внимателно.

Предприети са мерки за опесъчаване на магистралите, екипи на пътна полиция ще регулират движението, ако се налага, на възлови места и на входно-изходните артерии в големите градове.

Силният снеговалеж затвори летището в Женева

Силният снеговалеж принуди летището в Женева временно да прекрати целия въздушен трафик. Това става в момент, когато и влаковете в стра...

Осигурено е дежурство на пожарните и спасителните части по региони, включително и в района на тържествата на връх Шипка. Следят се и нивата по поречията на реките в Югоизточната част на страната.

Движението по граничните пунктове е нормално, дежурните екипи имат готовност да поемат очаквания по-засилен трафик през почивните дни. Има готовност при влошаване на пътната обстановка да се прибегне и до временна организация на движението и да се спират определени участъци или цели пътища до почистването им.

Пътищата, на които се очаква най-голямо натоварване, са Е-79 (София-Кулата), автомагистралите "Струма", "Тракия", Хемус, пътищата София-Варна, В. Търново-Русе, както и към големите зимни курорти.

На 3 март, когато е националният празник, проходът "Шипка" ще бъде затворен и през него няма да се допускат моторни превозни средства от входовете му откъм Габрово и Стара Загора. Там гражданите ще могат да паркират на подходите на специални буферни паркинги. Желаещите да се качат на паметника-костница, ще могат да го направят пеш.

Кошмарно пътуване в София

Очакваният сняг в столицата парализира движението по главните булеварди. Хората едва се придвижваха заради непочистените тротоари и ули...

Силите на реда няма за допускат хора, употребили алкохол или такива, които са в неадекватно състояние край обектите на тържествата. До местата, където са предвидени тържествени събития, няма да бъдат допускани хора с обемисти багажи, въоръжени лица, внасянето на пиротехника. Около 600 униформени са ангажирани в охраната на тържествата на Шипка.

Ще бъде осигурена охрана на всички публични прояви, засилено ще е вниманието на полицаите към места, на които има струпване на хора – гари, автогари, тържествени събития. Служителите на реда отправят призив към гражданите да бъдат бдителни за парите и вещите си, както и да не оставят без надзор багажа си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com