Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засилено полицейско присъствие ще има на гарите и Новогодишните концерти

30 декември 2016, 13:25 часа • 865 прочитания

За Новогодишните празници ще има засилено полицейско присъствие на железопътни и автогари, летища и големи зимни курорти, както и на всички места, посещавани от големи групи хора - новогодишни концерти на открито, базари и тържества. Ще има и засилени проверки на багажи, документи за самоличност и автомобили. Това обяви вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова след заседание на Консултативната група към Съвета по сигурността при Министерския съвет днес.

"По-високата бдителност на гражданите по отношение на подозрително поведение и действия на непознати лица, както и на оставени без надзор багажи, ще бъде от изключителна помощ за органите на реда", коментира Бъчварова, цитирана от "Фокус". Сигнали могат да се подават в районните управления на МВР, на телефон 112 или на телефоните на Националния контратерористичен център, сред които е 02/814 70 70, предаде "Дневник".

"Към настоящия момент службите за сигурност не разполагат с конкретна информация за заплаха от терористична дейност на територията на страната", категорична бе Бъчварова. Запазва се жълтата степен на готовност за противодействие на тероризма.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес