Заведенията дават 1000 лева награда на онзи, който щракне Мутафчийски или Ангелов в ресторант

10817
Заведенията дават 1000 лева награда на онзи, който щракне Мутафчийски или Ангелов в ресторант
Снимка: БГНЕС

"100лв. кеш и още 900лв. под формата на ваучери за заведения за първия човек, който ни изпрати доказателствен материал, че министърът на здравеопазването Костадин Ангелов или началникът на "нощ" генерал Мутафчийски нарушават собствените си заповеди и посещават ресторанти или друг тип заведения". Такава награда обявиха от Сдружението на заведенията в България, с председател Емил Коларов, с публикация в социалните мрежи.

"Повод за това наше действие са сигналите, които сдружението получихме, че въпросните хора посещават заведения, които според тях са най-опасни за разпространението на вируса и вече четвърти месец не работят. Оказва се, че най-вероятно, това не пречи на отговорните за издаването на дискриминационни забрани лица, да нарушават собствените си заповеди. Смятаме, че именно те би следвало да дават пример на всички останали, а не обратното. Напомняме, че ресторантите към хотелите не попадат към забраната за работа, но дори и това не би следвало да бъде оправдание за тях, ако все пак слуховете излязат верни. Напомняме също, че утре е 14-и февруари и силно се надяваме, че с това наше действие ще развалим евентуалните техни планове за празнуване. Ще напомним и още нещо! Преди точно 10 дни, на 03.02., изпратихме покана към министър Ангелов за публичен дебат, на която до ден днешен той не ни отговори по никакъв начин, а се скри като ..... човек, който няма аргументи, с които да се изправи срещу нас! Това ние го знаем много добре, но искахме и цялата общественост да го чуе и види в национален ефир. Отговор не последва!", допълват те.

"Важно: за доказателствен материал ще се считат единствено снимки или клипове, на които присъства министърът на здравеопазването Костадин Ангелов или генерал Мутафчийски, в ресторант или друг тип заведение, на които ясно се вижда, че датата на въпросния материал е от началото на забраната за работа на заведенията!

Втора награда: 100лв. кеш и 400лв. под формата на ваучери за доказателствени материали с участието на доцент Кунчев, професор Балтов или професор Кантарджиев.

Всички снимки или клипове трябва да бъдат изпратени на нашия имейл: szb.bg.centrala@gmail.com

Първият, изпратил доказателство за нарушение на забраната, автоматично печели обявената награда", казват още от сдружението.

Малко след това, сдружението публикува следната публикация във Фейсбук: "с нас се свързаха собственици на заведения и добавиха суми и ваучери към наградата, която вече е на обща стойност 3860лв. - 2700лв. КЕШ и 1160лв. под формата на ваучери за заведения. Плюс два ваучера за уикенд пакет за 2-ма с включени закуски. Мизата се вдига! Ще имаме ли победител?"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com