120 млн. евро са нужни за спасяването на "ТЕЦ-Варна"

18409
120 млн. евро са нужни за спасяването на "ТЕЦ-Варна"
Снимка: БГНЕС

Необходими са инвестиции в размер на 120 млн. евро, за да се осигурят екологизация и ефективност на работата на ТЕЦ-Варна. Те (инвестициите - бел.ред.) обаче нямат гарантирана възвращаемост и така има реален риск централата да бъде спряна от 1 януари 2015 г. Това каза пред "Фокус" изпълнителният й директор Минчо Минчев.

Ако собствениците от ЧЕЗ и Българския енергиен холдинг не намерят решение, ТЕЦ-Варна ще трябва да спре временно своите блокове, както го изисква комплексното й разрешително. Това би довело до редукция на персонала.

Протестът срещу закриването на "ТЕЦ Варна" се мести в София

Над 300 работници и служители, членове на КТ "Подкрепа" от "ТЕЦ Варна" ЕАД, "ЧЕЗ - България" ще проведат първия от поредицата протестни...

Минчев уточни, че се правят разчети и анализи, за да се съхрани ядрото от високо квалифицирани специалисти, които да поддържат съоръженията, докато продължава ръководството да търси вариант за бъдещето на ТЕЦ-Варна.

Междувременно около 60 души се събраха на протест пред сградата на ЧЕЗ срещу затварянето на "ТЕЦ-Варна" ЕАД.

Недоволните поискаха да връчат декларация с исканията си от Федерация "Енергетика" към КТ"Подкрепа" до Васил Щонов, министър на икономиката и енергетиката, Петър Докладал, регионален мениджър на „ЧЕЗ България” ЕАД и главния прокурор Сотир Цацаров, но не успяха.

Недоволните пожелаха да влязат в сградата на ерп-то, но полицаите не ги допуснаха, информира "Фокус".

Близо 100 служители на ТЕЦ-Варна протестираха в Морската столица

Около стотина служители на ТЕЦ - Варна са се събрали на протест до сградата на Община Варна, в градинката на паметника, предаде"Фокус"...

След това протестиращите се насочиха към сградата на МИЕ. Те за кратко блокираха движението на улица "Раковска” в столицата.

Протестиращите заявиха че от тук нататък ще има митинги в София и Варна, като заплашиха, че ще нарушат добрия тон. Те заявиха, че зад решение за затварянето на "ТЕЦ”-Варна стои и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

 

 

Служителите на ТЕЦ Варна тръгват на протест

Точно както се бяха заканили, служителите на ТЕЦ Варна взеха решение да излязат на протест. Той ще се проведе от 15:30 часа пред сграда...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София