150-метров тунел ще свързва "Дружба 2" с метрото

75344
150-метров тунел ще свързва "Дружба 2" с метрото
Снимка: БГНЕС

 

150-метров тунел ще свързва столичния квартал "Дружба 2" с метростанцията "Цариградско шосе". Строежът му ще почне в края на август. Това съобщи на среща с граждани от район "Искър" шефът на "Метрополитен: АД инж. Стоян Братоев.

Строителят на тунела ще е фирмата, която прави отсечката между метростанцията на "Цариградско" и следващата при магазин "Еником" в "Дружба" - "Станилов" ЕООД.

Правят карта за влак и метро от Перник до София

Столична община и БДЖ ще разработят специална карта за влак и метро на перничани. Проектът се финансира по програма „Югоизточна Е...

Тунелът ще се ползва само в работното време на метрото. За да стане факт проектът обаче, Столичният общински съвет трябва да приеме промяна в подробния устройствен план на района и да няма обжалване.

"Съоръжението ще струва 2,1 млн. лв. и ще е готово през април догодина, когато бъде пусната отсечката от Интер експо център до летището", допълни инж. Братоев, цитиран от в. "Монитор".

Първите 50 метра дружбенци ще вървят по тротоар, след това има 100 метра по подвижна пътека – травелатор, и после ще ходят още 50 метра до шахтата на метростанцията. Там ще има два асансьора за по 15 души и една стълба, които ще издигат пътниците 3 етажа нагоре.

"След това ще се влиза във вестибюла на станцията, където ще пробием стената, за да стигат до касите", каза инж. Братоев.

В софийското метро вече има интернет

Трите телеком оператора обявиха официално пускането на 3G-покритие по всички линии на софийското метро, се казва в прессъобщение на ком...

5-6 камери ще следят за сигурността на пътниците пред тунела, в него, в асансьорите и горе, където хората ще излизат във вестибюла. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София