Благотворителен базар на Sofia Fun Fest 2015 помага на малчуганите с увреден слух

3315
Благотворителен базар на Sofia Fun Fest 2015 помага на малчуганите с увреден слух

Освен чисто забавление и интересни игри за най-малките, гостите на фестивала Sofia Fun Fest 2015 ще могат да се включат и в благотворителен базар, който има за цел да помогне на децата с увреден слух у нас.

Sofia Fun Fest ще се случи на 19 септември (събота) в Sofia Ring Mall. Съорганизатор на събитието е Actualno.com.

Веселка Вуткова за Actualno.com: Sofia Fun Fest ще даде възможност на децата да се забавляват и да открият лесно най-интересния за тях спорт или творческо занимание

Разговаряхме с Веселка Вуткова, директор "Корпоративни комуникации" в телекомуникационната компания VIVACOM за корпоративната социална ...

Събраните средства от благотворителния базар ще бъдат дарени на Ресурсен център - София за закупуване на FM системата Amigo T5/R5, която е неизменен помощник при обучението на деца с увреден слух. Устройството позволява директно предаване на сигнал от предавателя към приемниците в слуховите апарати на децата, които се обучават. Веднъж свързана със звукоусилващото устройство на детето, системата провежда речевия сигнал директно и той остава ясен и стабилен, заглушава шума, намалява ехото, предава речта директно с подходяща височина. По този начин детето с увреден слух има възможност да се фокусира върху гласа на учителя или родителя. Използването на подобни помощни средства улесняват комуникацията между детето и учителя, подобряват продуктивността на обучителния процес и предоставят шанс на детето с увреден слух да чува, разбира и учи наравно с чуващите си връстници.

Благодарение на инициативата Ресурсен център София и НАРУ ще имат възможността да съберат необходимата сума за апарата.

На фестивала, като специален гост ще писъства и Асоциацията на родителите на деца с увреден слух – АРДУС. Основната част от дейностите, които сдружението осъществява, са насочени към подпомагането на децата с увреден слух и техните семейства чрез рехабилитация на слуха и говора, организирането на обучения, посещения на културни мероприятия, стимулиране на децата към посещения в масовите училища с цел по-бързата им и лесна интеграция.  

На Sofia Fun Fest ще предложим различни игри, участие в колективни спортни прояви и арт работилници за малчуганите. По време на работилниците децата ще имат възможността да създадат кукли, керамични пеперуди, свещи, ангелчета и други интересни предмети, които ще отприщят креативните им възможности. Изработените от малчуганите предмети ще могат да бъдат включени в благотворителния базар, където ще се продават на символични цени. По този начин всеки всеки, който се чувства съпричастен към проблемите на децата с увреден слух, ще може да се включи в благородната инициатива за закупуването на апарата.

Ела на Sofia Fun Fest 2015 и спечели страхотни награди!

До началото на Sofia Fun Fest 2015 остават броени дни. Голямото спортно и арт забавление ще се проведе на територията на Sofia Ring Mal...

В Ресурсен център София работи екип от високо квалифицирани специалисти-ресурсни учители, психолози, логопеди, слухово-речеви рехабилитатори, сензорен терапевт и др. Те имат непрекъснат стремеж да подобряват услугите, които предоставят, за да може в най-пълна степен да отговарят на потребностите на деца и техните семейства. Една от основните им цели е това да бъдат по-близо до семействата на децата, които подпомагат.

 

Повече за фестивала може да откриете на сайта на Sofia Fun Fest 2015, като може да се присъедините и към събитието във Facebook.

 

Включи се като доброволец в организацията на Sofia Fun Fest

Фестивалът за деца Sofia Fun Fest 2015 кани доброволци с желание да се включат в организацията на празника за спорт и изкуство. Съорган...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София