Близо 5 млн. лв. за облагородяване на София - ето как се разпределят средствата

1804
Близо 5 млн. лв. за облагородяване на София - ето как се разпределят средствата
Снимка: БГНЕС

Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет (СОС) ще разгледа днес предложения на председателя си Стефан Марков и зам.-кмета Дончо Барбалов за финансиране на спортни и детски площадки в кварталите на София. Близо 5 млн. лв. предстои да бъдат отпуснати от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) за облагородяване на средата в града и повишаване на качеството на живот на столичани.

Как се разпределят средствата?

- 694 080 лв. от СОПФ ще бъдат отпуснати за облагородяване на междублоковите пространства, обособени между блокове 10, 10а и 11, както и междублоковите пространства между блокове 12, 13 и 14 в столичния район „Подуяне“. По проекта е предвидено изграждане на нови детски площадки, зони за спорт, нови паркоместа, зони за отдих и улично осветление. За реализацията му вече са отпуснати 400 000 лева от Капиталовата програма на Столичната община, но за цялостното изпълнение на дейностите е необходимо допълнително финансиране.

- С 59 997 лв. от Фонда ще бъде ремонтирана многофункционална спортна площадка в с. Войнеговци, а 59 482 лв. са предвидени за ремонт на многофункционална спортна площадка в Парк „Кестените“, кв. Славовци.

- СОПФ ще отпусне и 269 500 лв. за проектиране и изграждане на 1 бр. комбинирана площадка за игра на открито за деца от 0 до 12-годишна възраст в квартал „Дружба“. Проектът включва изграждане на подходи към площадката, зона за отдих и зона за тенис на маса, с декоративна настилка, монтаж на 10 броя нови пейки с облегалки, 4 броя кошчета за отпадъци и 2 броя тенис-маси.

- 261 000 лв. ще бъдат отпуснати за ремонт и изграждане на три детски площадки в столичния район „Надежда“. Първата се намира до блок 220, в ж.к. „Надежда -2 част“ и за нейното облагородяване са необходими 100 500 лв. За ремонт на друга площадка на територията на парк „Надежда“ за деца от 3 до 12 години са нужни 86 000 лв. Третата детска площадка се намира в междублоковото пространство на бл.155 и бл. 156, „Надежда -1 част“ – за нейния нов облик се предвижда разходване на 74 500 лв.

- 248 220 лв. от СОПФ ще бъдат предоставени за облагородяване на пространства до бл. 1 и до бл. 142а в район „Красно село“.

- 299 900 лв. от Фонда ще бъдат отпуснати за цялостен ремонт на сграда на ул. „Тича“ в район „Средец“, в която се помещават детска млечна кухня и библиотека към читалище „Антон Страшимиров“.

- Отпускат се до 270 325 лв. за реализиране на проект за облагородяване на зелени площи и изграждане на временен открит паркинг за 21 автомобила, също и на детска площадка и фитнес на открито в м. “Витоша ВЕЦ - Симеоново“, район „Студентски“.

- Финансира се реконструкцията на шест броя детски площадки в район „Люлин“ със сума в размер до 429 000 лв. Площадките се намират зад бл. 331, зад бл. 311, зад бл. 406, зад бл. 421, между бл. 517и 543 и зад магазин БИЛЛА между ул. „Поручик Григорий Загорски“ и ул. „Кан. Иван Златев“.

- Отпуска се сумата до 221 690 лв. за цялостно реновиране и възстановяване на обекти с обществено значение – детски и спортни площадки на територията на район „Връбница”, които се намират до бл. 517, до бл. 522, до бл. 538 и до бл. 540 във „Връбница“, площадка в с. Волуяк, площадки до бл. ЗБ-4Б, до бл. 1Б и до бл. 6 в кв. „Модерно предградие“, детски площадки до бл. 101, до бл. 102, до бл. 108, до бл. 101 и бл. 102, жк „Обеля“ 1.

- С 394 920 лв. от Специализирания общински приватизационен фонд се финансира район „Илинден“ за обновяване на два броя спортни площадки. Те са разположени зад бл. 37, в ж.к. „Захарна фабрика“. Финансира се и спортна площадка за минифутбол и баскетбол, разположена зад бл. 366А в ж.к. „Света Троица“.

- Отпускат се и средства от Специализирания общински приватизационен фонд за ремонт на мултифункционална спортна площадка, намираща се в парк „Кестените“ в гр. Банкя - в размер до 100 000 лв., и до 50 000 лв. за ремонт на съществуваща детска площадка, намираща се на ул. „Москва“ в гр. Банкя.

ОЩЕ: Ремонтират спортна площадка в "Хиподрума" с пари от приватизационния фонд

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Георги Георгиев: Столичната община се превръща в банкомат на ПП и на техните роднини

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София