X
 
 

Фандъкова на практика потвърди, че ще търси нов мандат начело на София

6475 6
photo of Фандъкова на практика потвърди, че ще търси нов мандат начело на София
Снимка: БГНЕС
Важно е не кой ще е кмет, а човекът, който е кмет, да допринесе най-много за развитието на града. Ние правим това. Така столичната кметица Йорданка Фандъкова коментира де факто смяната на кметовете на Русе и Хасково Пламен Стоилов и Добри Беливанов, като за първия беше донякъде изненадващо, но той е считан за човек на Цветан Цветанов. В Пловдив пък Иван Тотев също не получи доверие - за сметка на досегашния областен управител Здравко Димитров. И Тотев минава за човек на Цветанов.

Това, че трябва да се разчиства, мисля, че е наша практика, откакто сме създали ГЕРБ, каза още Фандъкова, според която този, в който има съмнения, да бъде сменен. В тази връзка Фандъкова заяви, че "очаква да направим" промени и в екипа на Столична община за предстоящите избори. "В личен план съм казала, че в началото на септември ще взема моето решение", уточни столичната кметица пред БНТ дали с думите за екипа на Столична община не казва, че официално се кандидатира за нов мандат.

Йорданка Фандъкова тръгва с нов екип, ако се кандидатира за кмет

Ако се кандидатирам за кмет на София - решението си ще обявя през септември. Ще изляза с нови идеи, с обновен екип, с достатъчно опит и...

Проблемите на София

Категорично няма риск "Топлофикация София" да спре работа заради дълговете към "Булгаргаз". Всички приходи на "Топлофикация" ще отидат там, а в този период винаги има проблем, защото "Булгаргаз" иска пари на прогнозни количества, а "Топлофикация" плаща след като получи парите от абонатите си, обясни Фандъкова.

До края на октомври очаквам първите 8 километра от третия лъч на метрото да са готови, а до средата на следващата година и още 4 километра в "Овча купел", подчерта Йорданка Фандъкова. По думите ѝ са дадени 200 млн. лева от общинския бюджет. Новото метро щяло да позволи да се спестяват още 90 000 тона вредни емисии годишно.

Що се отнася до ремонтите в София, големите са 15, а столичната кметица обяви, че бил неин ангажимент да е на терен, като извън бул. "България" всички останали големи обекти били квартални улици – например ремонтът на бул. "Линкълн". Ако няма дъжд, очаквам до края на месеца бул. "България" да бъде пуснат за движение, като ремонтът при моста на бул. "Витоша" трябва да бъде завършен до първия ден на новата учебна година, уточни Фандъкова.

Йорданка Фандъкова тръгва с нов екип, ако се кандидатира за кмет

Ако се кандидатирам за кмет на София - решението си ще обявя през септември. Ще изляза с нови идеи, с обновен екип, с достатъчно опит и...

По въпроса с "Западен парк", столичната кметица се оправда, че имало проблем с проекта – не бил отчетен колектор. "На финала е, главният архитект координира тази дейност", каза тя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тая много крадлива бре, с тиквуня откраднаха всичко от както кметуват. Дупките не ги види по софето да ги закърпи само кражбата знаят...
 • Простак от село Банкя 4 Простак от село Банкя преди 2 месеца Профил на трол?
  Лапачката у София е най-голема! Да не са луди ГЕРПедерасите да изпуснат кокала!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Фандъкова, а преди нея Борисов, разрушиха София! ОСТАВКА! ВЕДНАГА!
 • Вуидей 2 Вуидей преди 2 месеца Профил на трол?
  Каквото търси, ще го намери - пътят към село ...
 • българин 1 българин преди 2 месеца Профил на трол?
  Другарката по руски се оказа много нагла и крадлива кранта.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Защо пък по руски,руснаците никога нищо не са откраднали от България, само са ни давали и на два пъти са ни спасявали задника, за да живеем свободно, затова пък германците и американците - вашите любимци тъпаци ни събуха и гащите!
  : 8 !
Последно в Актуално