X
 
 

Фандъкова захапа Бонев, но пак се измъква за безплатния градски транспорт

3446 3
Фандъкова захапа Бонев, но пак се измъква за безплатния градски транспорт
Снимка: БГНЕС
"Борис Бонев се подхлъзна по аргументите на опозицията... надявам се да се завърне в обещанията си, за да бъде обективен. Той се отметна от готовността си да подкрепи промяната в данъците, която да увеличи данъка за по-замърсяващите автомобили." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в коментар на думите на независимия общински съветник Борис Бонев, който на 15 януари се обяви за безплатен градски транспорт в дните със замърсен въздух в столицата.

Фандъкова не отговори конкретно на въпроса дали ще бъде приложена мярката, а каза само, че безплатният градски транспорт е заложена мярка. Тя се фокусира върху предложената промяна в Закона за движение по пътищата, с която общината ще може да ограничава движението на определени автомобили, което било много важно, за да може да се предложи безплатен градски транспорт. 

Вдигането на местните данъци е недопустимо и без аргументи, смятат общински съветници

Вдигането на данъците беше направено по начин, по който е недопустимо и е абсолютно неаргументирано от гледна точна на това, че всяка г...

"Важно е да си даваме сметка до колко са ефективни мерките и каква е стойността им", допълни още тя в интервю за БНТ.

Столичният кмет заяви, че над 80% от бюджета е насочен към екология - инвестиции в кварталите (улици, детски градини и училища, градски транспорти) и подобряване чистотата на въздуха, мерки за озеленяване, почистване, машинно метене.

Фандъкова смъмри и районните кметове и заяви, че вместо да подвеждат хората, е редно да запретнат ръкави и да свържат работа със заложените средства. Тя поясни, че средствата винаги са недостатъчни, но бюджетът е не само разходна, но и приходна част.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Владо Черноземски е радост! 3 Владо Черноземски е радост! преди 1 месец Профил на трол?
    ГЕРБ-Фандък БКП-ханъм е инсталирана за пореден път чрез незаконен платен цигански вот за да осигури на БКП-ГЕРБ-ШАЙКАТА и ДС-патриотарстващата СГАН РАЗГЕПВАНЕ на софийския бюджет и активи! Защо и колко обшински чиновници ползват (главно в извън работно време, създавайки сутрешните и вечерни задръствания!) СЛУЖЕБНИ ЛИМУЗИНИ за ЛИЧНИ НУЖДИ - кога ГЕРБ-Фандък ще премахне служебните лимузини ЦЕЛОГОДИШ виж още ›› НО и ще качи ВСИЧКИ чиновници на градския транспорт?! Някой може ли да обясни за какво са БУТОНИТЕ ЗА ЗЕЛЕН СИГНАЛ ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ при автоматично регулиране на автомобилния трафик по централните кръстовища, където има непрекъснат поток във двете посоки, както да даде отчет колко милиони се харчат за поставянето и поддържането на тия АБСОЛЮТНО НЕНУЖНИ и НЕЕФКТИВНИ бутони?! Явно чакането на натоварени с торби пешеходци и изхабените им нервите трябва да съдават луксозни условия за джиткане в центъра на чиновноиците със СЛУЖЕБНИ ЛИМУЗИНИ ЗА ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ за сметка на пешеходците! Вместо продължаане на тролейбусните линии, ГЕРБ-Фъндък и ДС-МВРо-мъпета Контрера налагат под "екологично" прикритив СВРЪХ-СКЪПИ и с ОГРАНИЧЕН РЕСУРС ЕЛЕКТРО-АВТОБУСИ?! Освен това градския трамваен и тролейбусен транспорт трябва да е БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ, БЕЗ ЛИЧНИ КАРТИ (за проследяване на хората!) и БЕЗ ОГРОМНАТА БЮРОКРАЦИЯ по издаване и продажба на билети и карти и контрольори, както и без струващите ни ежегодно милиони безсмислени GSM-ситеми за таксуване и ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ (предлагат го за стотици милиони ежегодно!) в превозните средства! Това си е КУХ ДОХОДОНОСЕН НЕНУЖЕН БИЗНЕС за разни мобифонни оператори и обръчи от партийни фирми! ФАНДЪК = вълмо от козина - от смръдливата ректална козина на БКП-БОКо и ДС-Ванче караПраси с тераси!!!
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Бати наглата даскалица. Освен от рушвети да разпределя и замазва, от друго разбира ли? Циганите си "метат", боклука е навсякъде, не са се мили улиците от години, а имало прах.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Ами като е насочен 80% от бюджета защо услиците и кварталите са като след война бе г-жа?
Последно в Актуално