Георги Беловски временно ще управлява "Топлофикация София"

18847
Георги Беловски временно ще управлява "Топлофикация София"

Столичният общински съвет избра за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на „Топлофикация - София” ЕАД Георги Беловски, предаде агенция „Фокус”.

Смяната на ръководството на компанията в лицето на Стоян Цветанов стана по време на заседанието на Столичния общински съвет. Тя беше оправдана с лошото управление.

Искат оставката на директора на "Топлофикация София" заради КТБ

Общинските съветници от БСП поскаха оставката на директора на "Топлофикация София". Аргументът е, че парите на дружеството са депозиран...

„Изпълнителният директор (Стоян Цветанов) е считал, че като държи 90% от средствата си в КТБ, спестява такси и комисионни, които биха били начислени върху тези немалки суми, ако парите са на влог в друга банка. На мястото на Стоян Цветанов избрахме Георги Беловски, който заемаше позицията член на управителния съвет на Общинска банка”, обясни пред журналисти заместник-председателят на Столичен общински съвет (СОС) и общински съветник от групата на ГЕРБ Николай Стойнев.

„Топлофикация София” ЕАД продължава да функционира. Единствено ще има забавяне в изпълнението на инвестиционната програма.

"Не трябва да има пряк ефект върху потребителите и услугата, която дружеството предлага на този етап. Винаги, когато се взима решение в общинския съвет, то е политическо, защото той е политически орган", подчерта Стойнев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София