Георги Георгиев: В СОС започна наддаване коя политическа сила ще спаси къпалнята "Мария Луиза", а план вече има

4276
Георги Георгиев: В СОС започна наддаване коя политическа сила ще спаси къпалнята "Мария Луиза", а план вече има
Снимка: БГНЕС

"В Столичния общински съвет е започнало едно "наддаване" коя политическа сила ще спаси къпалнята "Мария Луиза" - а план вече има, и той е вкаран в действие". Това обяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ председателят на СОС Георги Георгиев. Повод за коментара му е незаконното изсичане на 28 дървета в Борисовата градина.

Той заяви, че общината няма никакво намерение да продава своите 42% в дружеството. "Единственият начин да излезем от това положение е, този, по който общината от години върви - главният архитект е издал виза за възстановяване на къпалнята", категоричен бе председателят на СОС. "Нито една тухла няма да позволим да се сложи там“, отсече той.

Прокуратурата и СДВР се заемат с незаконната сеч в Борисовата градина

След като столичният кмет Йорданка Фандъкова наложи 50 хиляди лева глоба на собствениците на къпалня „Мария Луиза“ за незак...

Георгиев обобщи историята на къпалнята - по негови думи по времето на Стефан Софиянски е направена "бандитска схема". "Буквално се подарява къпалнята в едно смесено дружество, в което общината има достатъчно поводи да прехвърли, но никакви права. И така 20 години в една мъртва хватка", заяви той. "Предложението на Бонев и Трайков е сега да откупим къпалнята и да платим едни 20 или 30 млн. лв. откуп, за нещо, което е заграбено от софиянци преди 20 години", категоричен бе той.

"Става дума за изключително брутално погазване на правилата, напълно безразборна сеч, повод за която е издаденото разрешително на кмета на района. Без съмнение има много тежки нарушения, може би и престъпление, това ще кажат специалистите по Наказателно право", заяви Георгиев, като уточни, че нарушителите са изсекли безразборно други дървета, а не тези от заповедта на Трайков. Георгиев припомни, че кметът е издал максималната санкция, а Йорданка Фандъкова е сезирала правораздавателните органи.  

Председателят на СОС помоли Трайчо Трайков още днес да отмени това разрешение, защото дърветата, които фигурират в него, все още не са изсечени. "Тоест, те могат отново да влязат, на база на това разрешение, уж да секат тези 11 дървета", заяви той. 

"Борис Бонев използва възможността да атакува лично Трайчо Трайков, все едно той е виновен изцяло за случилото се. Може би е подценил опасността, но нарушителите са ясни - те вчера си признаха. Започна едно замеряне с обвинения между тях, включително е в залата на СОС, което лично мен много ме разочарова", отбеляза Георгиев.

Незаконна сеч в къпалня "Мария Луиза", Фандъкова наложи 50 000 лв. глоба (СНИМКИ)

Около 20 дървета са били изсечени без разрешение в района на къпалнята „Мария Луиза“ в столичната Борисова градина. Това об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com