Георгиев: Искаме извънредно заседание на СОС заради насилието в София

2325
Георгиев: Искаме извънредно заседание на СОС заради насилието в София
Снимка: СОС

Групата на общинските съветници от ГЕРБ настояват за извънредно заседание на общинския съвет на 14 март за сигурността в града. Причината са три случая на насилие с чужди граждани за три дни в София. Това съобщи бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев в профила си във Facebook.

Три сбивания за три дни

"Сряда, 6 март, бул. „Витоша“ - група чуждестранни граждани, нападат момче, което защитава момиче, на което те се подвиквали. В сбиването са 6-7 срещу един. Клипът е качен в социалните мрежи и отразен от Българска национална телевизия. БНТ.

ОЩЕ: Георгиев: Зам.-кметът по правни въпроси не е учил Конституцията и основните закони

Петък, 8 март, „Овча купел“ - сбиване в центъра за бежанци. Граждани от квартала ми писаха притеснени от въоръжените с тръби и пръти по улиците. Това е втория клип от групата на „Овча купел“ във фейсбук.

Петък, 8 март, бул. „Витоша" - около 21 часа млади мъже са нападнали група студенти с гражданство от Великобритания, с произход от Пакистан. Двама чужденци са откарани в „Пирогов“ с леки наранявания. Това са инциденти, които имат потенциал да предизвикат непредвидими ответни реакции за отмъщение", категоричен бе Георгиев.

По думите му кметът на София и директорът на СДВР трябва да вземат незабавни адекватни мерки. "Необходимо е патрулите на общинска полиция да бъдат фокусирани върху рисковите зони, да се увеличат патрулиращите екипи както в центъра, така и кварталите с риск от инциденти. Настояваме пред общинския съвет да бъде докладвана настоящата организация по настаняване на мигранти в София и взетите мерки за сигурност", каза още общинският съветник от ГЕРБ.

Спешните и адекватни мерки според него ще предотвратят нови инциденти и възможността "крайно псевдонационалистически групи да решат да раздават правосъдие по улиците на София". "Подобно ситуация не трябва да се допуска", каза още той.

⚠️ Настояваме за извънредно заседание на общинския съвет за сигурността в града. Три случая на насилие с чужди граждани...

Публикувахте от Георги Валентинов Георгиев в Събота, 9 март 2024 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com