ГЕРБ "намери" още 5 млн. лева за почистване

2939
ГЕРБ "намери" още 5 млн. лева за почистване
Снимка: БГНЕС

След като в сряда стана ясно, че парите за чистота в София ще скочат догодина, вчера общината обяви, че ще актуализира бюджета си по това перо и тази година с нови 5 млн. лв. Така за 2015 г. парите за чистота ще стигнат близо 152 млн. лв, пояснява в. Сега".

Според зам.-кмета по околна среда Мария Бояджийска новите пари са нужни, тъй като през юни общината е сключила нови договори с фирмите по чистотата в 19 от всички 24 столични района, като 17 от тях вече действат. В договорите им са включени и повече услуги, затова трябват още пари. Средствата се вземат от капиталовата програма на общината, която възлиза на 700 млн. лв. Още 1 млн. лв. ще отиде за корекция на р. Драгалевска, 1 млн. лв. ще има за разчистване и разместване на електро- и телефонни кабели в кв. "Модерно предградие", 1 млн. лв. ще се даде за корекция на р. Владайска и 2 млн. лв. - за разчистване по проекта за кръстовище на две нива при бул. "България" и бул."Акад. Иван Гешов".

Над 170 млн. лв. ще отидат за чистотата на София през 2016 г.

Общо 173 577 298 лева са предвидени през 2016 г. в София за дейностите по поддържане чистотата на обществените територии, събиране, изв...

От думите на кмета на София Йорданка Фандъкова стана ясно още, че пренасочването на пари от инвестиционната програма към текущи разходи става, защото има неизпълнение на част от програмата. Според зам.-председателя на СОС Милка Христова от БСП обикновено изпълнението на разходите на Столична община за инвестиции стига не повече от 60%. Лидерът на БСП София Калоян Паргов пък директно попита дали няма скоро да се плаща по левче за всяко почистено листо.

От БСП София попитаха и защо се подновяват договори на фирма "КаратС" за обслужване на по-висока цена. Става въпрос например за автобусна линия 84, където цената е 2,90 лв на километър, въпреки че има частни фирми като "Еридан Транс", които возят за 2,57 лв.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София