Голяма част от дърветата в Борисовата градина трябва да бъдат премахнати

146790
Голяма част от дърветата в Борисовата градина трябва да бъдат премахнати
Снимка: БГНЕС

Голяма част от дърветата в Борисовата градина, както вече неведнъж сме казвали, с или без трамвайното трасе трябва да бъдат премахнати. Това заяви в интервю за „Фокус” заместник-кметът по транспорт към Столична община Любомир Христов.

Той допълни: „Те (дърветата) се намират в сервитута на голям магистрален топлопровод на „Топлофикация” София. Кореновата система на тези саморасли дървета, тъй като те са се развивали през годините, застрашава целостта и на топлопровода и на колектора. Тоест, така или иначе колегите от „Топлофикация” трябва да ги премахнат за спазване на всички правила и правилно функциониране топлопровода”.

Ето защо коалите прегръщат дърветата

При големи горещини коалата прибягва да ефикасен метод за освежаване - притиска се силно към ствола на дървото, който има ефекта на кли...

Много малък брой дървета ще се премахнат допълнително, за да може да се осигури нормален габарит на движение на трамвая в тази просека, която е дълга около 300 метра. Това стана ясно още от думите на зам.-кмета.

Според него не е сериозно да се говори за изсичане на дърветата в парк „Борисова градина”, а за самата идея са се разглеждали 5 различни проекта, каквото е изискването на Европейската комисия – за инфраструктурни проекти да има няколко варианта, за да се избере този, който би отговорил най-добре на изисквания като оценка въздействие върху околната среда, за гражданите и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София