X
 
 

Калоян Паргов иска финансов одит на "Топлофикация - София"

601 0
Калоян Паргов иска финансов одит на "Топлофикация - София"
Снимка: Thinkstock
Лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов поиска спешно заседание на три комисии заради столичната "Топлофикация" и финансов одит на дружеството. Това стана по време на втората сесия на Столичния общински съвет, на която бяха гласувани съставите и ръководствата на всички комисии. Неговото изказване в началото на сесията беше по повод новината в медиите от понеделник за подадената оставка на изпълнителния директор на "Топлофикация - София" инж. Кремен Георгиев и за назначаването на Александър Александров за нов изпълнителен член на Управителния съвет на дружеството.

Паргов предложи след конструирането и гласуването на съставите и ръководствата на комисиите в СОС, да бъдат свикани спешно заседания на три от тях, които имат отношение по въпроса с "Топлофикация - София" - "Инженерна инфраструктура и енергийно планиране", "Икономика и собственост" и "Финанси и бюджет".

Шефът на "Топлофикация София" подаде оставка, назначиха негов заместник

Изпълнителният директор на "Топлофикация София" ЕАД инж. Кремен Георгиев подаде оставка, Надзорният съвет на дружеството я прие единоду...

Той настоя СОС да спази буквата на закона и следващото ръководство на "Топлофикация - София" да бъде избрано с конкурс, на който всички кандидати да представят концепциите си.

Не мисля, че причините за оставката на изпълнителния директор на "Топлофикация - София" са само лични, каза лидерът на БСП - София

Председателят на икономическата комисия в Столичния общински съвет Николай Стойнев от ГЕРБ обяви, че съветниците в София ще изслушат ръководството на „Топлофикация - София“ в най-скоро време, след като изпълнителният директор Кремен Георгиев подаде оставка:

"Правомощията на надзорния съвет на дружеството са да приеме такава оставка и да назначи изпълняващ длъжността „изпълнителен директор“, защото в крайна сметка „Топлофикация София“ е едно от най-важните дружества. Вече сме след старта на отоплителния сезон и дружеството не може да стои без оперативно управление. Така, че това е решението", заяви Стойнев.

"Топлофикация София" е готова за новия отоплителен сезон

„Топлофикация София” ЕАД има пълна готовност да стартира новия отоплителен сезон, съобщиха от пресцентъра на дружеството. С...

Притеснителни са задълженията на общинските дружества, коментира председателят на групата на Демократична България Методи Лалов:

"Над един милиард дългове имат общинските дружества, „Топлофикация“ - с най-много задължения. Това управление - на предишния Общински съвет, който доминира сега също, кметът Фандъкова, не са попречили най-малкото „Топлофикация“ да не затъне още повече, а при всички случаи това е проблем и на мениджмънт, при всички случаи това е проблем и на контрол, при всички случаи такава смяна на директор не е нещото, което трябва да получат софиянци", категоричен бе Лалов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално