Коледни неизненади по софийски

6234
Коледни неизненади по софийски
Снимка: Actualno.com

На 14 декември от 12 ч. на площад „Възраждане” кметът на район „Средец” – г-жа Мария Ачкова и кметът на район „Възраждане” – г-жа Савина Савова организират вълшебно пътуване за децата на София с Дядо Коледа с ретро трамвай. Това гласи съобщение от общината.

Страхотно, там съм с децата.

На мястото съм в 11,50 ч. с двете отрочета. Дядо Коледа се усмихва от трамвая. Задава се цяла яслена група, придружена от 5 възпитателки, които се качват в мотрисата, плюс моите две и местата са заети.

Ами ако дойдат още деца, питам на глас, а възрастна дама ми отговаря:

- Ами, не знам, не сме предвидили.

Веднага се досещам, че е от общината.

Стоим в трамвая и чакаме. В мотрисата звучи дискомузика. Качва се красива и изтупана дама - кметът на район „Възраждане” г-жа Савина Савова.

„Няма ли да има коледни песнички“, наивно питам аз.

Г-жа Савова се обръща към г-н зам. кмета на община „Средец“: "Къде е отговорникът по коледните песнички?" Той не знае. Аз зная, че има отговорник по коледните песнички. Спират диското.

Пробивайки си път към камерата на известна телевизия Савова забърсва с огромната си чанта няколко детски главици. Следват ги още две госпожи – също отговорници от общината (Слава Богу без чанти), както става ясно по-късно.

Разбирам, че нещата няма да се развият по план и вадя диктофона. Третият отговорник, възрастна дама без очила ме пита дали съм от медия:

"Ако няма да снимате (заслужилите общинари) слезте от влакчето."

Аз съм родител, казвам и гордо посочвам отрочетата си. Едното започва да пее коледна песничка, поради липсата на подходящо музикално оформление. В края на първия куплет се чува женски глас (не мога да твърдя, че беше на г-жа Савова, но тя бе видимо раздразнена вече): "Стига толкова", а Дядо Коледа уточнява: "Само един куплет!"

Стрелба в София, има ранен*

Престрелка е станала в столичния квартал "Надежда", предаде БНР. Трима мъже са нападнали 59-годишен мъж на улицата. В отговор той и...

Отговорник №3 вече ме следи изкъсо. Питам я дали и тя е от общината. Не, тя била от ПР агенция, наета във връзка със Събитието. Извади пликче и даде на децата бонбони.

Интервюират Дядо Коледа, който пояснява, че трамваят не е ретро, а вълшебен, защото „децата в него ставали по-добри“. Имах си хас, като ти минат по главата с тая чанта, със сигурност няма да смееш да гъкнеш.

20 минути по-късно госпожата с бонбоните вече не ме гледа лошо, защото е от отбора на сардините, смачкани и плуващи в собствен сос. Малчуганите започват да мрънкат и реват. Госпожата от ПР агенцията се опитва да подскаже, че децата страдат, но няма кой да я чуе. Трябва да се даде интервюто, да се направят снимките.

И така - десетки дечица стояха в Коледното влакче на ужасите в продължение на ЧЕТИРИДЕСЕТ минути, за да могат чиновниците от СО да се появят довечера в новините и хората да видят какви добри неща са сторили.

Големи промени в градския транспорт в София от 1 януари

Столична община съобщава, че от 1 януари 2016 г. се удължават с 6 месеца (до 30.06.2016 г.) експерименталните срокове за промени в експ...

В 12,41 ч. най-сетне влакчето тръгна. Четвъртият отговорник също извади пликче и раздаде вафли.

Къде е Москов, питам аз. Картинката щеше да е пълна: Москов изтръгва вафлите от ръцете на децата и трескаво пита дали са ваксинирани, примерно.

Слизаме на първата спирка, аз с главоболие, децата с начесана краста. На връщане засякохме трамвая празен, децата не искаха да се качат отново.

Иначе влакчето е хубаво. Просто не водете децата при откриването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София