Контрольорка си изпусна нервите в опит да налага незаконно определени глоби от СОС

5011
Контрольорка си изпусна нервите в опит да налага незаконно определени глоби от СОС
Снимка: БГНЕС

Драскаше ме, удряше ме, искаше да ми счупи телефона, дърпаше ми го. Така 17-годишният Ивайло Маджаров разказва как контрольорка му се е нахвърлила, след като той се е намесил да защити жена, на която служители на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) са искали да напишат акт.

По думите на младежа той е искал да помогне на жената да си узнае правата. Глобената пасажерка обаче не протестирала и си взела акта. Тя била свалена от превозно средство на градския транспорт в София от двама контрольори – мъж и жена.

Фандъкова: Настояхме за повече проверки по рисковите линии на градския транспорт

От 30 май до момента са продадени над 23 000 нови различни карти за пътуване. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова т...

„Видях как една жена беше свалена от контрольори, реших да я посъветвам да си потърси правата и да си вземе акта. Бях избутан от мъжа контрольор, тогава извадих телефона и реших да снимам”, разказа Маджаров, цитиран от Нова телевизия.

По случая е започнала проверка, макар Ивайло да не е подал жалба. Сигнал за нередност няма и от жената, сдобила се с акт. „Ако бъде установено, че нашите служители са превишили правата си, те ще бъдат наказани”, каза директорът на ЦГМ Румяна Милова. Тя допълни, че след 1 юни – датата на повишаване на цената на билетите в София, е имало няколко случая на конфликти между контрольори и пътници.

Припомняме, че срещу решението за поскъпване на билетчето има заведени дела. Основание да се счита решението за незаконно е, че с подзаконов акт т.е. наредба се "прескача" закон - в случая Закона за автомобилните превози. Освен това контрольорите са служители на ЦГМ, а то е търговско дружество и по закон няма право да налага административно-наказателни санкции т.е. глоби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София