Метрото вече работи нормално

1170
Метрото вече работи нормално

След снощната неприятна авария в метрото в София, вече всичко е нормално. Екипите на "Метрополитен" са възстановили движението на мотрисите, след като снощи (6 декември) беше спряно електричеството между станции "Сердика" и "Младост 1".

Първоначално съобщението беше за образувала се волтова дъга и очакванията бяха, че движението ще бъде бързо възстановено. Метрото спря към 18:00 часа. Оказа се обаче, че повредата е по-сериозна - счупена контактна релса. Заради повредата една от мотрисите беше задържана 50 минути, а общо 5 часа движението беше спряно и имаше оплаквания заради липсата на информация.

Вижте какви тълпи хора се образуваха след аварията на метрото (СНИМКИ)

По- рано днес влак от столичното метро аварира в час пик. Инцидентът е станал около 18:00 ч. в участъка между станциите "Софийски унив...

Според главния диспечер на "Метрополитен" Павел Димов обясни пред Нова телевизия, че всъщност все още не е ясно какво е причинило проблемът с контактната релса. 20 минути е отнело да се реши какво да се прави, стана ясно от думите му. Машинистът на влака би трябвало да съобщи какво трябва да се прави - това е отнело 15 минути, подчерта Димов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com