Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петима пострадали след "нелогична катастрофа" на автобус 74 в София

10 май 2018, 06:41 часа • 8655 прочитания

Петима души пострадаха след като автобус от линия 74 на градския транспорт се блъсна в стълб на кръстовището на бул. "Иван Гешов" и бул. "Цар Борис III" точно преди спирката след кръстовището в посока "Пирогов".

Рейсът е завил и се удря в стълб от уличното осветление. Шофьорът не можа да даде точни обяснения какво е станало, каза директорът на Столичния автотранспорт Слав Монов пред Нова телевизия. Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна, той е с 40 години стаж и без нарушения досега.

Няма как да има превишена скорост, това е станало веднага след завоя. Може би е разсейване, следствието ще каже, уточни Монов пред Нова телевизия.

Заради удара има пострадали петима души, повечето с травми по главата. Има човек със счупен лакет.

Повече подробности дадоха от "Пирогов". Двама от пострадали в катастрофата са настанени там. Това са жена на 42 години, която е стояла на автобусната спирка и мъж на 71 години, който е пътник в автобуса. Жената в травматологията на "Пирогов" с фрактура на едната ръка и рани в областта на главата. Мъжът има комоцио - мозъчно сътресение и е настанен в неврохирургията.

Друг пътник от автобуса, мъж на 47 години, също е с комоцио, но той е отказал хоспитализация и си е тръгнал от болницата. Останалите две пострадали жени, които са прегледани в спешното отделени на "Пирогов", още снощи са освободени.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес