По предложение на ГЕРБ: Отпускат пари за достъпна среда в 21 столични училища

846
По предложение на ГЕРБ: Отпускат пари за достъпна среда в 21 столични училища
Снимка: iStock/Guliver

По предложение на съветниците от ГЕРБ-СДС с решението за приемане на Бюджет 2024 г. е осигурено финансиране за изграждане и монтаж на съоръжения за достъпна среда - рампи, асансьори и стълбищни платформи в 21 училища. Това съобщи общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев. Той уточни, че сигналите за нужда от подобни съоръжения са били за две училища, но са прераснали в цялостна мярка за София.

"Успяхме да включим в бюджета предложението ни след много битки и първоначално отхвърляне на идеята от екипа и групата на кмета в СОС. Накрая в зала се преборихме за 1,8 млн. лв., които ще се отпуснат пряко на училищата. Изпратих вече писмата с добрите вести за гарантирано финансиране до директорите, които имат ангажимента да подготвят необходимите процедури", съобщи Георгиев.

Съоръжения за достъпна среда ще бъдат изградени в училищата: 57. СУ "Св. Наум Охридски", 133. СУ "А. С. Пушкин", 119. СУ "Акад. Михаил Арнаудов", 117. СУ "Св. св. Кирил и Методий", НПГПТО "М. В. Ломоносов", 148. ОУ "Проф. д-р Любомир Милетич", 31. СУЧЕМ "Иван Вазов", 39. СУ "Петър Динеков", 199. ОУ "Св. Апостол Йоан Богослов", 4. ОУ "Проф. Джон Атанасов", 170. СУ "Васил Левски", 25. ОУ "Д-р Петър Берон", 200. ОУ "Отец Паисий", СУ "Пенчо Славейков", 30. СУ "Братя Миладинови", 108. СУ "Никола Беловеждов", 33. ОУ "Санкт Петербург", 81. СУ "Виктор Юго" и 97. СУ "Братя Миладинови".

Георгиев благодари на родителите, които са се обърнали към него, на директорите на училищата за бързата реакция, както и на началника на РУО София г-жа Ваня Кастрева. 

"По този начин ще направим още една важна стъпка към осигуряването на достъпна среда за децата и младежите с различни потребности", категоричен е Георги Георгиев. 

✅ По предложение на съветниците от ГЕРБ-СДС с решението за приемане на Бюджет 2024 г. осигурихме финансиране за...

Публикувахте от Георги Валентинов Георгиев в Понеделник, 8 април 2024 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com