X
 
 

Последен мирен протест проведоха жители на "Захарна фабрика"

4777 2
Последен мирен протест проведоха жители на "Захарна фабрика"
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
С плакати, призоваващи за спасяване на столичния квартал "Захарна фарбика" и снимки на бунища и въргалящи се "живи трупове" в междублоковите пространства, съкварталци се събраха на последен мирен протест пред община "Илинден" срещу заплашителното за тях ромско присъствие.

До общината има център за временно настаняване, в близост е и кризисен център, където се настаняват хора без образование и елементарна култура, оплакаха се хора от квартала. "Страх ни е да излизаме и да се прибираме", споделиха те пред репортер на Actualno.com.

118 души са нощували в кризисния център в кв. "Захарна фабрика"

118 души са нощували в Центъра за кризисно настаняване на бездомни хора в кв. „Захарна фабрика“. Това съобщи за Агенция &bd...

"Имаме събрани 1300 подписа на жители на квартал „Захарна фабрика“. Искаме чист, спокоен и зелен квартал, какъвто беше някога", заяви Анна Тренкова от Инициативен комитет "Захарна фабрика". По думите ѝ в квартала вече не се живее. 

От Инициативния комитет искат отговор на въпроса "Кога ще бъдат премахнати гетата и домът за временно настаняване с кризисния център" и предупреждават, че това е последния път, в който протестират мирно. "Следващият път ще блокираме булевард „Сливница“ и улица „Кукуш“, за да бъдем чути, ако сега не бъдат взети адекватни мерки", заяви Тренкова.

Тя разказа, че нейна приятелка като бременна била нападана два пъти с цел грабеж, също, че едно от децата ѝ било ухапано от куче, а от "Екоравновесие" се оправдавали, че "господата роми не ги допускали да кастрират бездомните кучета".

Подписката е внесена в Столична община, предстои да бъде внесена и в Министерски съвет. "Предишната беше за гетото от другата страна на улица „Кукуш“. Започна събаряне, но те се преместват оттам тук, което не е разрешение на проблема. Тук казват, че е временно – първо казваха, че е за 3 месеца, после за 6 месеца, но, изглежда, няма нищо по-постоянно от временното", разказа още Тренкова.

Кризисен център в София започва да приема бездомни хора

От вечерта на 27 ноември, в 18.00 часа ще отвори врати един от двата Кризисни центъра на Столичната община за настаняване на хора, оста...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 дена Профил на трол?
    Много точно казано......; Докато Бойко и мафия царуват ,все ще е така!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Цялата държава д потънала в батаци ,така ще д докато ни управлява мутрата и мафиотската му партия герб.