Премахват паважа по площад "Руски паметник" в София

56108
Премахват паважа по площад "Руски паметник" в София

Ремонти и строителство в София ще продължат и тази година. Столичната община е планирала да ремонтира над 30 обекта - повечето от тях ще бъдат довършени през есента.

Именно тогава ще приключи окончателно и ремонтът на бул. "Цариградско шосе" или поне такива са амбициите на общинското ръководство. Целта е през септември, когато всички се връщат от отпуск, основните обекти да бъдат готови.

Спират трамваите по Руски паметник

Временна организация на движението се налага във връзка с ремонт на коловоз по бул. "Цар Борис ІІІ" и бул. "Пенчо Славейков", съобщават...

Един от спорните моменти е премахването на паважа по площад "Руски паметник". Според граждани така се нарушава автентичния облик на столицата.

"От финансова гледна точка също проектът за преасфалтиране е значително по-скъп от едно евентуално пренареждане на паважа", аргументира се Веселин Кирев от Гражданска инициатива за общесветн и релсов транспорт. От общината отговориха, че паважът ще се премахне само от лентите за основно движение, информира News7.

Основната цел на новия проект е да се подобри преминаването, да се намали шума и отделянето на прах, който е неизбежен от пясъчната фуга на паветата.

Добрите намерения обаче срещат съпротива. Става въпрос за Проект за ремонт на кръстовище на булевардите "България" и "Иван Евстатиев Гешов", срещу който възразяват архитекти и неправителствени организации. Проектът предвижда кръстовището да има второ ниво, но според някои това няма да помогне за облекчаване на трафика в района. От Столичната община обаче не са съгласни.  

Жълтите павета стават културно наследство

Столичният общински съвет прие доклад относно обявяване на жълтите павета в София за културно наследство. Докладът, внесен от общинския...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София