Притежатели на "Веспа" от цял свят се събират в Копривщица

2720
Притежатели на "Веспа" от цял свят се събират в Копривщица

В края на август притежатели на „Веспа“ (“Vespa”) скутери от няколко държави се събират в Копривщица, където за първи път ще се проведат „Булвеспа дни 2018“. В периода от 31 август до 2 септември хората с бензин в кръвта ще обменят контакти, опит и ще видят на живо най-новите модели на марката, както и стари мотоциклети, които вече са придобили колекционерска стойност. В интервю за БГНЕС председателят на българския клуб на „Веспа“ Руслан Нинов разказа какво ще се случи в Копривщица.

„Всички по-големи държави организират веднъж годишно такива срещи, на които събират своите последователи, членове и фенове на „Веспа“. На тях, освен местните, отиват и хора от околните държави. Тази година ние организираме за първи път такова международно събиране. Очакваме гости от Румъния, Сърбия, Македония“, разказа Нинов и добави, че Копривщица неслучайно е избрана за домакин на срещата.

Възстановки на Априлското въстание в Панагюрище и Копривщица

В навечерието на тържественото отбелязване на 141-та годишнина от избухването на Априлското въстание, регионални клубове от цяла Българ...

„Тя се намира в сърцето на България, сгушена е в Балкана и е изцяло исторически град. На 1 септември сборният ни пункт ще е в самия център, на площада. От там ще направим парадна обиколка на града, а след това ще се проведе майсторско каране на полигон в местността „Св. Димитър“, който се намира над Копривщица“, добави председателят на българския клуб.

Руслан Нинов каза, че в гаража си има четири модела на марката, но никога няма да забрави първата си среща с нея през 2007 година.

„Карам скутер от 10 годишен. Минал съм през „Хонда“ и „Ямаха“. След като ги продадох, през 2007 г. се срещнах с първата ми „Веспа“ и оттогава сме неразделни. Това е диагноза и усещане. Влюбване бих казал. След нея имам още няколко модела, но пазя първата, защото тя е като първата любов – помни се завинаги. Оттогава съм във Веспа обществото и го развивам в България“, обясни Нинов.

Той поясни, че карането на „Веспа“ мотоциклет е начин на живот и всички, над 110 клубни членове, между които и много дами, споделят това негово виждане.

Предложение: В Копривщица да се строи само до два етажа

В Копривщица ще може да се строи, но само ако сградата е до два етажа и е във възрожденски стил. Разбира се, става въпрос за специалнат...

„Имаме клуб, основан през 2014 г. Аз се водя председател като зад мен стоят много запалени хора, които помагат в развитието на нашето хоби. Събираме се, караме заедно, обменяме опит, обменяме части за по-старите модели, помагаме си и сме задружни. Това е мисията ни“, разкрива още той пред БГНЕС.

Нинов е убеден, че тази марка скутери е уникална сама по себе си и няма аналог. Той подчерта, че само за последните три месеца са продадени 65 мотоциклета. Председателят обясни, че на италиански „Веспа“ означава „оса“ и със задоволство отбеляза, че колкото и да се модернизират моделите формата, която отличава марката от всички останали мотопеди и мотоциклети не се променя. Няма две мнения и по отношение на това, че придвижването с мотоциклет в града е най-бързият, практичен, икономичен и екологичен начин, убеден е Нинов.

„Моторите са по-тихи, по-икономични, същевременно и не замърсяват много. Последните модели са свързани изцяло с екологичните изисквания и те почти не замърсяват. Най-новите модели дори са евро 4. Ще ви разкрия, че догодина се очаква да излезе и първият електрически скутер на марката „Веспа електрик“. Той беше представен миналата година, но едва догодина ще излезе на пазара“, добави още той.

Руслан коментира, че се забелязва и промяна в културата на шофиране на българина.

Копривщица и еманацията на алчността

Може би скоро не бяхме ставали свидетели на толкова въпиеща публично изразена алчност, каквато бе тази по случая с Копривщица. Тихомъл...

„В България вече има доста мотоциклети и мотопеди и вече се изгражда такава култура на шофиране и придвижване в градската среда, тъй като досега това не беше така. С идването на повече мотоциклети и мотори хората с автомобили свикват да пазят хората с мотори и обратното хората с мотори трябва да пазят себе си и околните, и да не правят нарушения“, отбеляза председателят на клуба на марката у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Започва строителството на нов паркинг на летище София

Борис Бонев: Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми

Демонтажът продължава: Премахват опасни плочи от МОЧА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София