Продължава инициативата на Столична община за ранна дефибрилация

3133
Продължава инициативата на Столична община за ранна дефибрилация
Снимка: Георги Георгиев/ Facebook

Продължаваме хуманната ни инициатива за ранната дефибрилация - с обучения на общински служители от "Метрополитен" и ЦГМ и оборудване с модерни дефибрилатори на станциите на метрото и обществени сгради. Това написа председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във Facebook.

Фондация Първите три минути вече проведе обучения на работещите на петте най-натоварени метростанции, както и на служители от Столичния инспекторат.

"С решение на общинския съвет и по предложение на проф. Иво Петров започнахме с 6 апарата за спешна помощ при сърдечна аритмия, които вече са факт на 5 от най-натоварените станции – „Орлов мост“, "НДК", „Сердика“, „Стадион Васил Левски“ и „Витоша“. Предоставихме дефибрилатор и на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община. Голяма компания дари още един дефибрилатор за метростанция "Витоша"", пише още Георгиев.

По думите му се очаква доставка на 20 дефибрилатора, както бе предвидено в решението на съвета. "Така ще осигурим още 14 дефибрилатора на метростанциите, 4 в общинските болници, 2 в градската библиотека и градската художествена галерия", категоричен е Георгиев.

"Оказването на помощ в първите минути е ключово за живота на хората, получили сърдечен арест. Колкото по-бързо бъде възстановена циркулацията на кислород, толкова по-голям е шансът мозъчната дейност да се възстанови. Вероятността човек да бъде спасен е 70%, ако в рамките на първите минути му бъде оказана помощ с дефибрилация", допълва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com