Рашидов отново инспектира Ларгото в София

3531
Рашидов отново инспектира Ларгото в София
Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Вежди Рашидов отново инспектира хода на консервационно-реставрационните дейности на Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика" в центъра на София, съобщиха от МК.

Рашидов не скри радостта си от напредъка в строителните дейности на заключителния етап от реализацията на проекта и поздрави работниците на Ларгото, които дават всичко от себе си, за да се спазят вече обявените срокове за приключване на изграждането на Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика". Очакванията са в късната есен на 2015 година разкритите археологически находки при строежа на метростанцията до ЦУМ да се превърнат в най-големия у нас музей на открито, който ще бъде посещаван от хиляди туристи.

Рашидов инспектира комплекса "Сердика"

Днес министър Вежди Рашидов инспектира заедно с председателя на Комисията по културата и медиите в 43-тото Народно събрание Полина Кара...

Ларгото, безспорно, ни е задача номер едно, длъжни сме да направим всичко необходимо, за да стане центърът на София още по-красив и да разкрием уникалното ни културно наследство, отбеляза по време на инспекцията министър Вежди Рашидов.

Изграждането на Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" се финансира по ОП "Регионално развитие". Заключителният етап на проекта "Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" предвижда благоустрояването на зоната на площад "Независимост" и на зоната под бул. "Мария Луиза" с обща площ 8 000 кв. м.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София