Различни видове орхидеи ще бъдат показани в Ботаническата градина в София от 19 до 26 март

7762
Различни видове орхидеи ще бъдат показани в Ботаническата градина в София от 19 до 26 март
Снимка: Thinkstock/Guliver

Орхидеи от видовете „Цимбидиум“, „Дендробиум“ и „Целогина“ ще могат да видят посетителите на Ботаническата градина при БАН от 19 до 26 март. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ директорът й доц. д-р Антоанета Петрова. Традиционната вече изложба на орхидеи ще покаже различни видове от красивите нестандартни цветя, освен разпространените по магазините.

Посетителите ще имат възможност не само да разгледат и да си закупят орхидеи, а да присъстват на беседи и консултации за отглеждането на растенията. „За хората, които от скоро се занимават с орхидеи и все още имат само една или две посещението, с разглеждането на експозицията, надписите към нея, така също и с факта, че в почивните дни ще има кратки беседи с възможност за задаване на въпроси за растенията мисля, че ще бъдем полезни на широк кръг граждани, които може би още не са колекционери, но вече имат няколко орхидеи в дома си“, обясни тя.

Царството на орхидеите край Варна се увеличи с два нови вида

Царството на орхидеите в Природен парк "Златни пясъци", наричан често "зелената перла" на Варна, се увеличи с два нови вида. Това са дв...

Доц. Антоанета Петрова каза още, че през следващите месеци в Ботаническата градина ще се организират традиционните вече пролетни срещи за растенията около Световния ден на Земята – 22 април.

На Цветница, която тази година ще бъде на 24 април входът на градината ще е безплатен за всички посетители, допълни доц. Петрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София