Ремонтите в София вече са на финалната права

3125
Ремонтите в София вече са на финалната права
Снимка: БГНЕС

Вече сме на финала по повечето обекти от ремонтите в София. Това стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова в ефира на БНТ. Бул. "Васил Левски" очаквам да бъде пуснат в началото на учебната година, бул. "Арсеналски", бул. "Симеон". Ще продължи работата до края на месеца по бул. "Монтевидео" и бул. "Пенчо Славейков".

По думите на кмета освежителните ремонти по училищата вървят в график, както и освежаването на пешеходните пътеки около училищата. Аз лично съм привърженик за въвеждането на цветните решения в пешеходните пътеки. Указанието, което аз съм дала, е навсякъде, където е възможно, да се правят велоалеи. В центъра на града имаме сравнително тесни улици, имаме сериозен трафик. Велоалеите зависят от възможностите на улиците, на тротоара, има стандарти, поясни Фандъкова по темата с изграждането на велоалеи в столицата.

Фандъкова: Над 1100 пешеходни пътеки са обновени в София по повод новата учебна година

Над 1100 пешеходни пътеки са обновени в София по повод новата учебна година. Пешеходните знаци, парапети и пътеки се обновяват в райо...

Качеството на въздуха

​В доклада като част от оценката са разгледани шест града. От 2009 до 2016 г. София има подобрение по всички показатели за качество на въздуха - включително по-добри от Брюксел и Милано, коментира Йорданка Фандъкова. Усилията, които правим, са видими. В самия доклад се дава добра оценка за модернизацията на градския транспорт.

По отношение на мерките за замърсяването от битовото отопление в доклада има информация от минал период. Ние вече имаме много конкретна програма с мерки и имаме пълна готовност, като основното е подмяната на битовото отопление на домакинствата с екопелети, продължаване и разширяване на газификацията, електрофикацията и топлофикацията, набеляза конкретните решение столичният кмет. По думите ѝ няма позната мярка в европейски град, по която да не работим. Нека хората да знаят, че е много важно включването на гражданите. Предоставихме на 30 домакинства печки на екопелети. Трябва да видим ефектът през тази година, посочи Йорданка Фандъкова.

На въпрос на зрител за дърветата по бул. "Пенчо Славейков", Фандъкова посочи, че за поддръжката на дърветата се работи от страна на "Зелени системи". Всички трябва да знаят, че за едно повредено дърво, на фирмата изпълнител може да бъде наложена санкция от 50 000 лв. Около 2000 дървета засаждаме на година в града. Всеки, който наранява дървета, ще си понесе последствията, категорична бе Йорданка Фандъкова.

Фандъкова: Ще преасфалтираме цялостно бул. „България“

Имаме готовност за цялостно преасфалтиране на бул. „България“, но поетапно. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пр...

Тя посочи, че новата учебна година в София започва в нова сграда за Първа английска гимназия и подчерта, че продължават да се строят училища и детски градини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Скандали в БСП-София: Кой ще е председател на групата в СОС?

Въпроси за двойни стандарти заради секретаря на Столична община

Празничен Великденски концерт ще се проведе пред новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

Важна крачка: Увеличават с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София