Ремонтът на Руски паметник започва на 1 юни

8386
Ремонтът на Руски паметник започва на 1 юни

Ремонтът на кръговото кръстовище около Руски паметник в столицата ще започне на 1 юни. То е едно от най-шумните в почти двумилионния град заради едропаважната си настилка. “Положението там е много лошо и затова се налага ремонт”, обясни вчера шефът на дирекция “Транспортна инфраструктура” Васил Начевски.

Според плановете асфалт ще смени паветата само по лентите за колите. Едрият гранитен калдъръм ще остане около самото кръгово, както и в локалите. Майсторите ще направят и декоративната паважна ивица около платната. Цялото обновяване ще продължи 70 дни, уточнява „Монитор“.

Куп ремонти ограничават движението по магистралите в цяла България

Поради извършването на планирани ремонтни дейности е въведена временна организация на движението по три участъка от АМ "Тракия" и по ля...

С ремонта трасето ще стане класическо кръгово, а трамваят ще излезе от площада. Мотрисите ще се движат вече в крайните югоизточни пространства. Преди повече от 20 г. в тази част на кръстовището са положени бетонови блокове с релси, по които е трябвало да се изнесе движението на мотрисите. Това така и не става, бетоновата основа е оставена да се руши, а част от релсите са откраднати.

За ремонт на трасето общината е заделила 3,7 млн. лв. С парите ще се направи и велоалея, ще се оформят и нови зони за озеленяване и паркиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София