Росен Малинов: В "Орландовци" на последните избори за ГЕРБ са гласували 44,41%, това говори нещо, нали?

15139
Росен Малинов: В "Орландовци" на последните избори за ГЕРБ са гласували 44,41%, това говори нещо, нали?

Справка за последните парламентарни избори сочи, че специално в квартал "Орландовци" в ромските секции за БСП са гласували 12%, за ГЕРБ - 44,41%, за ДПС - 1%, за ПФ - 7,64%, за Реформаторския блок - 7,59%. Това каза по време на пресконференция на тема "Напрежението в "Орландовци" и все по-видимият провал в настоящото дясно управление в София" Росен Малинов, бивш областен управител от БСП.

"Това сигурно говори нещо. Изключително се подразних от арогантното поведение на Радан Кънев, който обикаля в сутрешните блокове като нестинарка и обяснява колко са загрижени реформаторите за обществен ред, сигурност и проблеми в столицата", заяви Малинов. По думите му от 2005 година по една програма "Полицията близо до обществото" всяка година се е провеждала извънредна самостоятелна специализирана сесия по сигурността, като се е давал отчет на директора на СДВР.

Жельо Бойчев: Управляващите и отговорните за "Орландовци" блестят с отсъствието си от проблема

"Управляващите и отговорните за случилото се в "Орландовци" блестят с отсъствието си от проблема. Това заяви депутатът от БСП и заместн...

"Тази година такова нещо няма. Целта на тези сесии беше цялото общество да разбере каква е обстановката по сигурността в столицата. Защо отсъства тази година - отговорът трябва да се даде от председателят на Столичен общински съвет. Много често говорим за отговорността, но аз ще се опитам да я градирам. Имаме изключително добро законодателство, но крайно слаб контрол и изпълнение на законите. Вчера чух, че е издадена заповед да се спре адресната регистрация на хората, които нямат представен договор за наем в съответния район", допълни Малинов.

Според него, за адресната регистрация отговорността е изцяло на общинската администрация, на съответните кметове на райони и Столична община. "Адресната регистрация води до статут на съответния човек, който му дава право на включване в изборните списъци, включване и даване на достъп до социално осигурителната система", добави Малинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София