След краха с градините Фандъкова се хвали с басейни в парк "Възраждане"

7042
След краха с градините Фандъкова се хвали с басейни в парк "Възраждане"
Снимка: Аделина Ангелова

Няколко седмици, след като хиляди деца останаха извън яслите и детските градини в София, кметът на столицата откри аквапарк в парк "Възраждане." Обектът бе едно от предизборните ѝ обещания, което не бе изпълнено навреме и се открива месеци след посочения срок.

"Направихте много за Столицата! Само черногледците няма да го признаят! Очакваме още!" , "Едни строят,а други само плюят,защото само това могат да правят!", коментират доволни столичани.

"Спаси София": Фандъкова абдикира, нима ще даде за всеки нов паркинг да се построи по един мол?

Кметицата на София Йорданка Фандъкова няма намерение да строи общински паркинги. Вместо това ще дава общински терени на частници, които...

Но има такива, които пожелават навсякъде да е така: "Всичко изглежда много добре, дано скоро и Западният парк да стане такъв!!!"

Не липсват и критики с конкретни въпроси:

"Какво стана с басейна на 163 ОУ?" е първият коментар под поста, вероятно припомняйки за други неизпълнени обещания на Йорданка Фандъкова.

"Кога да очакваме бившата Мария Луиза - в Парка на свободата да стане също така привлекателна???? Там ми е минало детството.", пита друг потребител.

"Честито. Дано не завършат съществуването си като басейна на 30-то училище, спортен комплекс Червено знаме и десетките изоставени спортни и плувни комплекси в цялата страна... или като София ленд.", надява се жител на столицата.

Отчаяни родители искат Борисов и Фандъкова да ги обезщетят заради детските градини

Отворено писмо до премиера Бойко Борисов, столичната кметица Йорданка Фандъкова, заместника ѝ Тодор Чобанов и дори до главния прокурор ...

Интересни коментари предизвикаха и обявените цени за ползване на съоръжението:

"Всичко е прекрасно, но цена от 300 лв. на месец за басейн и сауна е меко казано скандално. Такава цена няма в нито една развита Европейска държава, а имам примери и от Австралия, където цената за същата услуга е 80 лв. на месец, а стандартът им е в пъти по-висок. Колко хора могат да си позволят в София подобна цена?", възмущава се потребител, а друг ѝ отговаря:

"Прекрасно е! А когато е чисто, ново и луксозно, няка как да се очакват цени от 5-6 лв. И в отговор на тези, които питат къде в Европа има такива цени, ще дам пример с т. нар. термета в Австрия - повече от двойно" и добавя линк.  От него се вижда, че цената за водната аеробика е 5 или 7 евро за 30 или 50 мин., докато в българския воден парк тя е 11 лв., но не е уточнено за колко време.  

"18/24 лева за откритата част... Супер цени... Сега е въпрос на време да разберем къде ще отиват приходите... Може би, там където отиват и тези от ЦГМ?", пита столичанин.

"Вие се шегувате... За да отиде едно семейство от трима души трябва да плати 72 лв. за външна част! При условие, че народа масово работи за около 30 лв. на ден цените въобще не са ок. Особено при очакваната стагнация след епидемията. Иначе, много се радвам на новия парк.", прави си сметката друг.  

Фандъкова обяви проект за аквапарк в парк "Възраждане" (СНИМКИ)

Аквапарк в парк "Възраждане" - това ще бъде направено от Столична община, стана ясно от публикация във Facebook на столичната кметица Й...

"Комплексът е хубав, поздравления. Дано няма скрити недостатъци, като първата част от парка. И още нещо: защо тръбяхте, че сте построили нещо за софиянци предизборно и то доста шумно, а комплексът отваря врати цели 8 месеца по-късно!?! Защо?! И да се върна на темата с недостатъците. Старата част на парка няма част за кучета, съответно такива се разхождат навсякъде и необезпокоявано из целия парк. Няма никакъв контрол. От петия месец на отварянето на първата част има проблем с осветлението. Лично аз и мои приятели неведнъж сме подавали сигнали за това. Към момента това също не е отстранено. Идентична е ситуацията с напоителната система, като е имало случаи с дни да не се отстраняват течове. Да не говоря за състоянието на тревата след акостиране на цирка - ужасно! Не е достатъчно да се направи нещо, то трябва и да се поддържа адекватно! Това очевидно ви убягва. След вчерашния дъжд се видя и адекватното изграждане на новата част на парка, където се формира локва с размерите на басейна, който така гордо промотирате! Това защо не го споменавате, след като очевидно сте били в района?! Хубаво е да се правят нови паркове и подобни комплекси, но изпълнението и поддръжката за пореден път под всякаква критика и причината е, че единственото, което правите, е да хвърляте прах в очите на хората!", гласи друг коментар.

Потребителите се шегуват, че на снимките, на които столичният кмет е заснет да говори с деца най-вероятно ги пита дали ходят на детска градина.

Друга идея е всички неприети деца и техните родители да имат безплатен достъп до аквапарка и спа процедурите му, за да бъда обезщетени семействата, чиито деца останаха извън списъците за детските ясли и градини.

Освен това припомняме, че парк "Възраждане" е труден за понасяне в топлото време, тъй като няма сянка. При откриването му цената на ползване на тоалетна беше 1 лв. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Света литургия и освещаване на новите стенописи в храм "Свети апостоли Петър и Павел" в Белчин (СНИМКИ)

Повторно фактуриране на активи и пари на вятъра за консултанти: От завода за столичния боклук обвиниха предишното ръководство

След разкритията за столичния боклук: Одитът вече е в прокуратурата

Рая Назарян: Убедителната победа на ГЕРБ-СДС ще сложи край на политическата криза (СНИМКИ)

Затварят центъра на София за Фестивала на светлината LUNAR

Учат ни на паркиране: Зам.-кмет на София обяснява хаоса при НДК

"Всеки ден ще има протест": Столичани срещу ремонта на бул. "Патриарх Евтимий"

Малки и големи се поздравиха за Великден на празнично украсения площад в с. Райово

Промени в движението в София за Гергьовден

Инсталацията за горене на RDF на Топлофикация София е де факто незаконна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София