"Спаси София" се разграничи от вандалския акт с паветата на "Дондуков"

20808
"Спаси София" се разграничи от вандалския акт с паветата на "Дондуков"
Снимка: БГНЕС

Гражданската инициатива "Спаси София" категорично се разграничава от вандалския акт на ваденето на павета от бул. "Дондуков". Това пишат от неправителствената организация в позиция, изпратена до медиите.

"Спаси София" категорично настоява МВР да си свърши работата и да идентифицира извършителя на цитирания от министър-председателя вандалски акт с вадене на павета, за да се спрат веднъж завинаги всякакви спекулации за наше участие. "Спаси София" винаги се е изказвала категорично против всякакви вандалски акции или опити да бъде повреждано обществено имущество и никога не е допускала да участва в такива", казват от организацията.

"Спаси София": Ремонтът на "Дондуков" се извършва некачествено (СНИМКИ)

Неправителствената организация "Спаси София" сигнализира за пореден некачествен ремонт на трамвайно трасе в София – този път на у...

Припомняме, че по време на правителственото заседание вчера (28 ноември) премиерът Бойко Борисов коментира темата така: "Каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести. Каква деградивна мисъл трябва да имаш – сега да седнем да мислим и да отидем да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден", възмути се още министър-председателят.

"През последните дни гражданската организация “Спаси София” стана обект на масирана медийна атака, изобилстваща от изцяло неверни, манипулативни и тенденциозни твърдения [...] Не приемаме да бъдем инструмент за саморазправа между политическите противници ГЕРБ и БСП, а нашата многогодишна дейност да бъде принизена до елементарни политически боричкания.

"Спаси София" категорично се противопоставя на опитите да бъде “пришита” към която и да е политическа партия. Нашата организация е партийно независима и винаги е посочвала отговорните за грешните решения в София, критикувайки подозрителното единомислие между управляващи и опозиция в общинския съвет по теми, предразполагащи към нарушаване на обществения интерес

Организираният в неделя протест беше за касаещите всеки жител на София реални проблеми – ремонти на ремонтите, бавен и нередовен градски транспорт, презастрояване и липсваща квартална инфраструктура, мръсен въздух, неизползваеми велоалеи, унищожаване на архитектурното наследство на града. С отворено писмо, публикувано 4 дни преди протеста, ние поканихме всички общински съветници. Отзоваха се представители на Реформаторски блок, БСП, Сердика и Зелените. На нито един партиен представител не беше дадена думата, а те бяха изрично предупредени, че са поканени, за да чуят исканията на жителите, а не, за да правят партийна пропаганда.

Вандали вадят умишлено паветата по бул. "Дондуков"

Само ден преди протеста срещу кмета на София Йорданка Фандъкова камера засне как неизвестен мъж умишлено вади павета от ремонтирания бу...

Опитите за дискредитиране на "Спаси София" няма да решат проблемите на града. Считаме, че това е начин да се търсят оправдания и да се отвлича общественото внимание, вместо да се търсят дългосрочни решения", поясняват в своето писмо от неправителствената организация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Зам.-кметът на Самоков Люба Кленова: Важно е да помним постиженията на нашите сънародници и да мечтаем за повече

В община Елин Пелин ще се проведе концерт-спектакъл "Остави следа"

Няма как, май ще е по-скъпо: Княжеският дворец в София се нуждае от спешен авариен ремонт (СНИМКИ)

Ново метро от станция "Люлин" до околовръстния път на София. Колко ще струва?

Васил Терзиев: Призовавам всички да събират разделно

Борис Бонев: Заварваме една община, която 20 години е управлявана като бащиния от ГЕРБ

Столична община търси кой да изгаря отпадъците ѝ на половин цена

Започва строителството на нов паркинг на летище София

Борис Бонев: Гаражи под НДК с 400 паркоместа стоят неизползваеми

Демонтажът продължава: Премахват опасни плочи от МОЧА

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София