Спаси София: Табелите по новата метролиния - модерни и двуезични (СНИМКИ)

15517
Спаси София: Табелите по новата метролиния - модерни и двуезични (СНИМКИ)
Снимка: Спаси София

Нови модерни табели за информация на пътниците в метрото ще посрещат всички ползващи новата линия от утре, съобщиха от Спаси София. Градските активисти показаха новите схеми, табели и карти, които ще улесняват пътниците в софийското метро. Според тях, водещо при разработката на новия Стандарт за визуална информация в метрото, е бил пътникът, като основната цел е да се предостави унифицирана информация, която да им помогне за бързо, удобно и лесно ориентиране в града.

С диги или препятствия ще борят наводненията в метрото?

Две метростанции - на НДК и на България, в София вече имат с едно стъпало повече. Целта му е да предотвратява наводненията в подстъпите...

Освен пускането на третата, зелена линия на метрото, най-голямата промяна е появата на четвърта линия на метрото – М4, която ще има жълт цвят. Сегашната дълга линия М2 условно се разделя на две, а целта е улесняването на прекачванията и намаляване на паразитните пътувания. Директната връзка без прекачване между Люлин, Обеля и Надежда остава до построяването на междинната станция Модерно предградие, когато линията ще се раздели и физически.

Градските активисти обясняват, че на всички нови станции на линия М3 е поставен пълен подбор на визуалните елементи. Поставени са карти на цялостната мрежа на градския транспорт, а за улеснение на прекачванията и ориентацията, на станциите са разположени и подробни карти на районите, като са нанесени и всички спирки, както и линиите на наземния транспорт, които ги обслужват.

Новина е и номериране на изходите на станциите, а входовете са оборудвани с челни табели, съдържащи името на станцията, номера на изхода и метро линията, обслужваща станцията, както и карта на цялата метро мрежа и подробна карта на района. В новите влакове пък пътниците срещат схемите на цялата метро мрежа, а над вратите са поставени схемите на линия М3 и на цялата метро мрежа.

Третата метролиния тръгва следващата седмица

Третият лъч на метрото ще бъде официално открит следващата седмица. В момента по линията се движат влакове за тест, очаква се софиянци ...

„Новият визуален стандарт е базиран на най-добрите, успешни и модерни световни практики, но получи и своя собствена, софийска идентичност. Табелите са контрастни, светли, лесно четими и двуезични. Те дават модерна и изчистена визия на нашето метро и допринасят за лесната ориентация на жителите и гостите на София.“ – споделя Гергин Борисов от Спаси София, който участва в разработването на новите табели. Той уверява, че предстои подмяната на старите табели в действащото метро, започвайки с трансферните – Седрика, НДК и СУ.

От Спаси София съобщават и че са разработени и нови звукови съобщения на английски език, които ще улесняват пътуванията на чужденците и туристите в София. Съобщенията са направени от професионален радиоводещ, чийто майчин език е английският. Те са с приятен мъжки глас, като новите гласови съобщения съдържат повече полезна информация за връзки с другите линии на метрото, летището и жп гарите в София. „Надяваме да улесним всички и да сме направили пътуванията в метрото по-приятни.“ – казват от гражданската организация.

 

Третата линия на метрото ще бъде завършена през 2025 г.

През 2025 година ще бъде завършена третата линия на метрото с 21 нови метростанции. Това каза за Радио „Фокус“ директорът н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Продължава пролетното почистване на Самоков (СНИМКИ)

Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com