Спряха 3 500 000 къса контрабандни цигари

843
Спряха 3 500 000 къса контрабандни цигари

Служители на Агенция „Митници“ и ГДБОП осуетиха разпространението на 3 500 000 къса контрабандни цигари, като предотвратената щета за републиканския бюджет възлиза на 1 312 500 лв. По време на съвместните действия, ръководени от прокуратурата, е разкрит и склад в село Нови хан, от където са иззети 1 500 000 къса цигари.

Действията са предприети с цел установяване движението на камион, засечен през нощта на ГКПП – Дунав мост с огромно количество контрабандни цигари, и проверка за наличието на склад за съхранение на тютюневи изделия без български акцизен бандерол. От извършените инспекции било установено, че композицията е пътувала за област София, съобщиха от МВР.

НАП хвана 6 тона контрабандно мляко от Румъния

Звеното за фискален контрол на НАП предотврати контрабанден внос от Румъния на 6 тона козе мляко. При контролна проверка чрез разтоварв...

Локализирана е складова база в село Нови хан в резултат на съвместната работа на служители от Сектор „Контрабанда“ при ГД „Борба с организираната престъпност“ и на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ при Агенция Митници. При процесуално-следствените действия, извършени под наблюдението на Районна прокуратура – Елин Пелин, са открити и иззети 150 мастербокса цигари /1 500 000 къса/, без български акцизен бандерол.

От полицията припомнят, че на 23 юли през нощта бе предотвратен опит за пренасяне през ГКПП-Дунав мост Русе на 200 мастербокса /2 млн. къса/ цигари без български акцизен бандерол. Задържаният товарен автомобил е пътувал от България за Румъния. В специално изграден тайник в предната стена на ремаркето на превозното средство бяха укрити кашоните с контрабандни цигари. Общата им стойност се изчислява на 750 000 лева по цени на съдопроизводството. Шофьорът на превозното средство, румънски гражданин, бе задържан в следствения арест с прокурорска мярка за 72 часа, пише БГНЕС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София