X
 
 

Започна подмяната на ограничителите на ул. "Граф Игнатиев" в София

2596 0
photo of Започна подмяната на ограничителите на ул. "Граф Игнатиев" в София
Снимка: Facebook/Войслав Тодоров
Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че смяната на опасните ограничители "перки на акула" с чугунени колчета ще започне още днес. Те са около 630 броя и още преди три месеца, през май, бяха избрани като модел.

"Защо чак сега? Защото трябваше първите партиди да се произведат. Те вече а в София и от днес започва монтажът. Ще продължи няколко дни и очааквам да осигурим по-голяма безопасност за хората, които преминават по ул. "Граф Игнатиев", уточни Фандъкова.

"Спаси София": Стойността на ремонта на Северния парк е завишена многократно

В пъти по-ниски цени от тези по реализирана обществена поръчка за спортни и детски съоръжения в Северния парк са установили от неправи...

Новите 630 чугунени колчета ще бъдат платени от общинския бюджет, а монтирането им ще е за сметката на фирмата - изпълнител на ремонта - "Джи Пи Груп".

Старите приспособления бяха причина за поредица инциденти и множество пострадали след сблъсък с тях, въпреки, че целта им е да пазят хората от навлизане в трамвайната линия.

Тази седмица пореден случай с жена, разцепила брадичката си на "перка", предизвика обществена реакция, след като съпругът й Александър Рогачев изкърти няколко ограничители и ги хвърли на трамвайната линия. Той определи това като опит да "събуди това заспало българско общество".

Рогачев бе задържан за 24 часа. Мъжът може да получи и обвинение за увреждане на чужда собственост и вандализъм.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...

Последно в Актуално