X
 
 

Започна строителство на нов участък от магистралата за Сърбия - с уникално екосъоръжение

1309 3
Започна строителство на нов участък от магистралата за Сърбия - с уникално екосъоръжение
Снимка: МОН
Стартира строежът на нова отсечка от бъдещата автомагистрала "Европа" между ГКПП "Калотина" и Драгроман  - 14,5 километра. Стойността на инвестицията е за близо 165 млн. лв. Срокът за изпълнение е януари 2022 година.

По трасето ще бъдат изградени четири пътни възела – „Калотина“, „Турмашка махала“ при 8-ми км, "Драгоман-Запад" при 13-ти км при пресичане с път III-813 Годеч - Габер и "Драгоман-Изток" при 14-ти км.

Бойко Борисов инспектира строителните дейности по изграждането на АМ „Европа“ (ВИДЕО и СНИМКИ)

Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва да бъде направен, разпореди министър-председателят Бойко Бори...

Предвид екологичните изисквания, ще има и надлез (екотунел) на 4-ти километър, по който да могат да минават и по-големи животни. Ширината му ще е 40 метра, като става въпрос за съоръжение, което ще е с почва и дори може да бъдат засадени растения, включитлено дървета. Ще може да се направи и триметрова плътна шумозащитна ограда.

Изпълнител на проекта е "СТРАБАГ БПА" ДЗЗД, с участници "Щрабаг" ЕАД, "Страбаг Сп. з.о.о., Полша" и "Битумина ГмбХ-България" ЕООД. Стойността на договора им е за близо 165 млн. лв. Строителният надзор ще осъществи ДЗЗД „Надзор Калотина - СОП“, в което са "ТРАНСКОНСУЛТ-БГ" ООД, и "ПЪТИНВЕСТ-ИНЖЕНЕРИНГ" АД. Техният договор е за 3,7 млн лв.

Трасето на АМ „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три участъка. Строителните работи на участъка между Драгоман и Сливница, с дължина 17 км, започнаха през май миналата година и се очаква да приключат до края на тази година. Изграждането на двата участъка включва модернизация на съществуващия първокласен път I-8 между Калотина и град Сливница и разширяването му с второ платно до магистрален габарит. Третият участък от град Сливница до връзката със Северната скоростна тангента,с дължина 16 км, ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката.

Actualno.com

Етикети:

 • Рускинче 2 Рускинче преди 1 седмица Профил на трол?
  е колко време ще се строи тая плюнка? Сърбите от другата страна направиха няколко стотин километра, ние цъкаме по 8, по 10, на парче. Тепърва ще правели проект за 16те км до свръзката с тангентата... Ехооо, луди ли сте бе
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Srbite stroixa magistralata ot Nis do domitrovgrad za malko vreme ......45 godini.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  много хубаво става, както личи от снимката, и екосъоръжението КАЛ е направо униКАЛНО
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...