Заради строеж в "Гео Милев" се стигна до запалени автомобили

24795
Заради строеж в "Гео Милев" се стигна до запалени автомобили
Снимка: БГНЕС

Възможно ли е заради строеж в „Гео Милев” да има опити за сплашване с подпалени коли на обикновени граждани? В това са убедени доста хора в столичния квартал заради разрешително за строеж, дадено на предприемач.

В събота срещу неделя през нощта четири автомобила са запалени. Смятаме, че заради разрешението за строеж има опит за сплашване. Разрешителното е на финалната права и г-н Дучев (бел. ред. – строителният предприемач) е под напрежение дали ще го вземе.

Пореден нещастен случай с асансьор в столицата

Пореден нещастен случай с асансьор е станал в столичния квартал „Гео Милев“. Трагедията се е случила снощи,когато Мъж и жен...

Г-н Дучев казваше: „Вземете им пет лева и да видите как ще клекнат”, след като заведе дела за пропуснати ползи срещу нас. Не ни е страх – не може в тази държава всеки да си мълчи срещу парите, добавиха протестиращите.

Протестиращите заявиха, че по казуса има писмо до Йорданка Фандъкова от 10 април. Тя още не ни отговорила, добавиха те.

Същевременно пред Нова телевизия архитект Венцислав Дучев заяви, че никого не е сплашвал и че протестиращите изобщо не се съобразяват със закона. Предприемачът твърди, че е купил въпросната градинка – въпросният терен не е бил планиран за детска площадка, предвиден е за високо строителство. Освен това Дучев е дал безвъзмездно друга градинка в „Гео Милев”.

Преди няколко дни кола на охранител на строежа е била подпалена – защо вашата телевизия не се появи преди година-година и половина, когато протестиращите не даваха достъп на работниците ми до обекта, продължи Дучев. Става въпрос за побой на багерист, щурм на обекта с футболни агитки, имаше стрелба с пушка в обекта – общо 15 криминални деяния, изброи той. От две години се опитвам да започна строеж, но гражданите ми пречат – това е конституционно мое право. Ако аз на тези граждани не им давам да си влязат в апартаментите, те какво ще направят, риторично попита той.

Полиция спря строителството на спорната площадка в столицата

Екипи на Общинска полиция и на Първо районно управление в столицата спряха работата на строителната техника на ул. „Андрей Николо...

„Болен човек, с болен мозък”, отвърна протестиращ. Той създава напрежението, обикаля тук с някакви мутри, добави той.

ДНСК издаде разрешително за строеж, то е обжалвано там. Сега дали ще има продължаване на разрешително, трябва да кажат експертите, заяви член на общината. Има обаче тормоз над главния архитект (бел. ред. - арх. Петър Диков), добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София