Григор и Цвети стегнаха багажа след първи кръг на Australian Open

6560
Григор и Цвети стегнаха багажа след първи кръг на Australian Open

Българските представители на Australian Open Григор Димитров и Цветана Пиронкова отпаднаха още в първи кръг и разочароваха всички привърженици на играта у нас. Двамата взеха общо един сет в мачовете си, като той беше дело на Пиронкова.

Димитров имаше нелек жребий за първи кръг, който го противопостави на ветерана Жулиен Бенето. В предишните два мача между двамата Димитров взе две победи, но след много тежки двубои. Този път обаче нямаше нищо такова - французинът прегази нашето момче с 3:0 сета (4:6, 2:6, 4:6). В първия сет Димитров поведе с 3:0, но Бенето отговори с пет поредни гейма в своя полза и спечелен сет.

Григор почва с Бенето на Australian Open, Пиронкова играе с Опранди

Сравнително добър жребий изтеглиха българските представители при мъжете и жените на започващия на 14 януари първи турнир за годината от...

Този обрат като че ли се оказа прекалено много за Григор, който загуби повече от катастрофално втората част, без да има дори точка за пробив, а в третия сет Бенето проби в седмия гейм и стигна до сервис за мача, когато Григор получи два шанса да върне пробива, но не направи нищо и французинът премина във втори кръг.

Цветана Пиронкова стартира лошо първия сет и изоставаше с 1:3 гейма, но обърна до 6:4 след два пробива в края на частта. Вторият сет се превърна във фестивал на пробивите, но непрестанно Опранди беше лидер в резултата и в крайна сметка взе сета със 7:5. Третата част вървеше равностойно до 2:2, но оттам насетне на корта имаше само един играч - Ромина Опранди.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com