Съдът разреши гаранция за Оскар Писториус

17828
Съдът разреши гаранция за Оскар Писториус

Скандалната южноафриканска спортна звезда Оскар Писториус беше пуснат под гаранция от съда в Претория. Както е известно срещу Писториус е повдигнато обвинение в убийство на приятелката Реева Стеенкамп.

Съдиите за взели това решение заради подробния разказ на спортиста относно събитията при смъртта на Стеенкамп, пише БГНЕС. Нито един фактор, отказващ гаранция, не беше налице, добавиха магистратите.

Писториус беше вдъхновение за милиони хора в страната, след като се превърна в първия атлет без крака, който се конкурира с нормални спортисти и спечели златен олимпийски медал в на Параолимпиадата. Заради процеса доста спортни компании развалиха рекламните си договори с Писториус. Той е един от най-добре печелещите параолимпийци в света.

Главният детектив по делото "Писториус" също е обвинен в убийство

Водещият детектив в разследването срещу Оскар Писториус също е обвинен в убийство, съобщиха от полицията в съда, където тече делото с...

Според Financial Times Писториус печели около 4,7 милиона долара годишно от реклами. Последната фирма, която развали договорът си с параолимпийската звезда, е "Найк". Сега южноафриканският спортист го грози доживотна присъда, ако бъде признат за виновен за предумишлено убийство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com