62 точки ще разглеждат на априлското си заседание старозагорските съветници

2417
62 точки ще разглеждат на априлското си заседание старозагорските съветници
Снимка: Община Стара Загора

62 предложения и 2 питания са включени в дневния ред на сесията на общинския съвет в Стара Загора, която ще се проведе на 30 април, съобщи на пресконференция днес председателят Мария Динева. На първо четене ще бъдат обсъдени наредби за изменение и допълнение на две наредби - за разкопаване на техническата инфраструктура на територията на община Стара Загора и за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. 

"Променя се таксата за репатриране на автомобил от 30 на 45 лева, ако собственикът не е на място и от 15 на 20 лева, ако се преустанови преместването на място“, обясни Динева.

Трима от 95 тествани в Паничерево с положителни проби за коронавирус

95 души са изследвани от екипи на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Стара Загора, в рамките на започналото днес епидемично проучване...

Старейшините ще обсъждат и изменения на два правилника - за организацията и дейността на Общинската комисия за безопасност на движението по пътищата и за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Ще бъде гласувано и разрешение за участие в два проекта. Единият е за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с интегрирано проектно предложение „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование“ – Компонент 2, който се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020. Другият е за учредяване на сдружение с нестопанска цел в обществена полза, чрез което да се кандидатства с проектно предложение по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“, Приоритетна ос 1 „Технологично развитие и иновации“, съвместно с Тракийския университет.

В дневния ред са включени три точки, свързани с дарения заради извънредното положение против разпространението на коронавирус. Ще бъде дарен анестезиологичен апарат с функции на интензивен респиратор на Университетската многопрофилна болница за активно (УМБАЛ) „Проф. д-р Стоян Киркович" на стойност 60 хиляди лева. Съветниците ще обсъждат и предложение за пакета от социални мерки, свързани с освобождаване от такси за ясли и детски градини, детска кухня, социален патронаж и диетичен стол. Заради понесени загуби по време на извънредното положение има предложение за изплащане на компенсации на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД и „Зара бус“ ООД.

В една точка ще бъдат обсъдени три предложения за определяне на конкретния размер на еднократната финансова подкрепа за новородено или осиновено дете за периода от 1 юни до 31 декември тази година, правилникът за която съветниците приеха на февруарското си заседание, обясни Мария Динева. 

Благотворителна кампания в Стара Загора помага с хранителни продукти на над 100 семейства 

С ежеседмични доставки на хранителни продукти и санитарни принадлежности помагат доброволците от Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) &b...

На 30 април съветниците ще обсъждат и предложението за сформиране на 4 временни комисии, които проверят всички общински търговски дружества. Все още не е приключила проверката в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. 

„Още в началото на мандата си поставихме за цел да посетим всички общински  здравни заведения, за да се запознаем с условията и проблемите там", съобщи д-р Емил Славов, председател на постоянната комисия по здравеопазване, който участва в пресконференцията. Той уточни, че едно отделенията в пневмо-фтизиатричната болница има готовност да приема за лечение хора с корона вирус въпреки продължаващата проверка там и в момента се работи по включване захранването на кислородната система. 

Председателят на местния парламент съобщи още, че се планира от следващата седмица да бъде възстановен приемът на документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми.

Двете постъпили питания - от Галина Господинова от „БСП за България“ и от Искра Михайлова от „Възраждане“, са свързани с информация за вендинг автоматите на територията на общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com