Безлихвен заем от 705 000 лева от държавния бюджет поема община Стара Загора

1046
Безлихвен заем от 705 000 лева от държавния бюджет поема община Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Безлихвен заем от 705 000 лева да поеме община Стара Загора от държавния бюджет, за да се осигури нормално приключване на 2020 г., решиха на днешното си заседание общинските съветници. Причината за заема е възникнал временен касов разрив по бюджета на общината.

Членовете на местния парламент не подкрепиха предложението на трима свои колеги от ГЕРБ за изменение на Наредбата за рекламната и информационната дейност, според което спонсорите на спортни клубове можеха да рекламират безплатно. При гласуването предложението беше подкрепено с 24 гласа „за“, но 23-те „против“ и двама препънаха приемането му. 

Протестиращите в Стара Загора ще затворят АМ "Тракия" в петък

Акция под надслов „Магистрала без изход!” организират във Facebook за петък, 31 юли, протестиращите срещу правителството и ...

Предложение на ГЕРБ за пренасочване на около 200 хиляди лева от бюджета на общинския съвет за изпълнение на социални ангажименти - осигуряване на средства за програмата за стимулирана раждаемост, закупуване на нова апаратура за общинско здравно заведение и нова детска площадка, предизвика дебати в залата. Предложението, което е внесено вчера в дневния ред и не е разглеждано от ресорните комисии, предизвика несъгласие у част от съветниците, но с гласовете на 34-ма от присъстващите в залата беше прието. 

Общинските съветници подкрепиха вътрешни компенсирани промени в разходната част на общинския бюджет, според които се предвижда отпускане на средства за изготвяне на проект за изграждането на общинска целодневна градина в централната част града и за проект за изграждане на пристройка към съществуваща сграда на Второ основно училище (ОУ) „П.Р. Славейков“. 363 хиляди лева е общото увеличение на разходната част на общинския бюджет за 2020-а.

Бяха утвърдени и промени на действаща тарифа и превозни документи, издавани от „Тролейбусни и автобусни превози“, заради въвеждането в експлоатация на автоматичната система за таксуване в началото на октомври. Промени има в критериите и намаленията за  пътуването на учащи, възрастни граждани и хора с увреждания.

На юлската сесия одобриха назначаването на спечелилите конкурсите за управител на „Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания“ - д-р Камелия Харачерова, и на „Автосервиз на здравни заведения“ - Трифон Динев. 

Няма да повишават цената на билета за градския транспорт в Стара Загора

Няма да има повишение на цената на билета за ползване на услугите на градския транспорт в Стара Загора и на днешната сесия на общинския...

Местните старейшини приеха и предложението за продължаване срока на действие на договорите за наем на обекти общинска собственост, сключени след проведена тръжна процедура. На второ четене мина правилникът за постъпване в общинските детски ясли. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

След пушене на вейп: Непълнолетен е приет в болница

За втора поредна година старозагорци се включиха в инициативата "Заедно за една по-чиста Стара Загора"

Община Стара Загора организира среща със студенти от Софийски университет

Старозагорската библиотека "Захарий Княжески" отбеляза своите 70 години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора