X
 
 

Чудотворни икони спряха в затвора и онкодиспансера в Стара Загора (СНИМКИ)

822 0
photo of Чудотворни икони спряха в затвора и онкодиспансера в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: Актуално
Затворници и служители посрещнаха и се поклониха пред чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовска от украинския град Ананиев. Украйна, в най-големия храм в местата за лишаване от свобода - „Св. Николай Чудотворец" на територията на Старозагорския затвор.

Газова бутилка пламна в апартамент в Стара Загора, една жена пострада

Газова бутилка пламна в апартамент на 8-ия етаж в блока на БКП-то в Стара Загора. Сигнал за инцидента е получен около 11:45 часа, съобщ...

Кратка молитва и благословия на присъстващите на службата отправи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, по чиято инициатива иконите са в България. Той благодари на старши комисар Иван Карушков, началник на затвора, и на свещеноиконом Йордан Карагеоргиев за добрата им съвместна работа. 

На територията на Старозагорския затвор има и 4 параклиса, един от тях е предназначен за близките на лишените от свобода, който беше осветен през тази година. За 25-те години на богослужения в него православната вяра са приели около 2500 лишени от свобода, извършени са 10 венчавки и са правени кръщенета на деца и близки на затворници. Старозагорският затвор е и първият в България, в който влизат чудотворни икони, каза отец Карагеоргиев. 

Туристическите възможности на Стара Загора представиха на национален форум

Възможностите на Стара Загора като туристическа дестинация бяха представени на 7-ата работна среща между бизнеса и местната власт в Чеп...

В късния следобед иконите бяха пренесени в Комплексния онкологичен център, където да дадат надежда и вяра на болните и семействата им. След това ще отпътуват за храм „Св. Възнесение Господне“ в с. Богомилово, осветен през 1940 г., където владиката ще отслужи вечерно богослужение. 

Пред чудотворните икони имаха възможност да се помолят хиляди миряни от Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Чирпан, Нова Загора, Гълъбово, Харманли, Свиленград, Шипка, Мъглиж и Раднево.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално